Home / / Ommen voor één dag het Monaco van het Vechtdal

Ommen voor één dag het Monaco van het Vechtdal

OMMEN – Op zaterdag 13 april wordt de eerste Vechtdal Grand Prix gehouden in Ommen. Een stoer kartevenement in de buitenlucht waar dertig bedrijventeams uit het Vechtdal aan deelnemen, zij strijden om de felbegeerde Vechtdal GP trofee. Dit alles vindt plaats in de Dikkersstraat (voor Stadshagen) en het aangrenzende evenementen terrein.
Het evenement wordt georganiseerd door JCI Vechtdal.

‘Nog nooit eerder is er een kartevenement van deze proporties gehouden in het Vechtdal’, aldus Gerrit-Jan Hagedoorn namens de organiserende JCI werkgroep. ‘Er kunnen dertig teams meedoen en we waren binnen twee weken uitverkocht. We zijn blij om te vernemen dat de bedrijven uit het Vechtdal het leuk vinden om deze sportieve uitdaging met elkaar aan te gaan’.
Naast de Grand Prix zijn er nog andere activiteiten rondom het stratencircuit. ‘Net als bij de grote GP’s, zullen er een aantal zeer exclusieve auto’s tentoongesteld worden. Daarnaast is er een racebaan voor de allerkleinsten, kunnen kinderen zich laten schminken, zich uitleven bij de legotafel en zich vermaken op een springkussen’, vertelt Hagedoorn.
De opbrengst van dit evenement gaat naar de Wensstichting Vechtdal. ‘Dit is een stichting die JCI Vechtdal heeft opgericht om wensen te vervullen van organisaties uit de regio. Dit gebeurt niet door middel van een financiële bijdragen, maar door middel van materialen. Zo heeft de wensstichting in het verleden al eens materialen bekostigd voor de spelweek in Ommen en voor de Kinderboerderij’ Het eerste startschot zal omstreeks het middaguur gelost worden door burgemeester Hans Vroomen van Ommen. De toegang tot dit evenement is geheel gratis. Meer informatie is te vinden op https://www.jci-vechtdal.nl/initiatieven/vechtdal-gp/

Lees ook

S.V. Nieuwleusen helpt Stichting Hand in Hand

NIEUWLEUSEN – Afgelopen zaterdag staken spelers en kaderleden van het 1e elftal, bestuursleden en leden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.