Home / / NL Doet en IFOSK in Vliegermuseum Space Art

NL Doet en IFOSK in Vliegermuseum Space Art

OMMEN – Zaterdag 16 maart is het weer NL Doet. Dan worden de plantenbakken voor het Vliegermuseum door een aantal vrijwilligers van het museum weer netjes gemaakt en de buitenramen gewassen. Maar er gebeurt meer die dag: de unieke expositie kleine vliegertjes wordt dan geopend.

En kleine vliegertjes zijn in dit geval écht klein, soms maar een centimeter en ze wegen bijna niets, bijzonder om te zien zijn ze in elk geval. International Friends Of Small Kites.
De vliegertjes, die door Riks Siemons, de eigenaar van het vliegermuseum keurig gerangschikt zijn, komen hoofdzakelijk uit de nalatenschap van Harm van Veen uit Den Haag. Hij was een autoriteit op het gebied van kleine vliegers en heeft er ook een aantal boeken over geschreven. Harm heeft het museum op zijn 90e verjaardag in 2017 nog bezocht.
Riks geeft die dag, als de tijd het toelaat, een workshop kleine indoor vliegertjes maken. “Van een vloeitje of een stukje van een servetje en een lucifer kun je al vliegertje maken, dus vliegeren is voor iedereen,” zegt Riks. Op het terrein naast het museum zullen ook grotere vliegers opgelaten worden. Het Vliegermuseum heeft een hele collectie grote en bijzondere vliegers.
De burgemeester heeft laten weten ook te komen helpen, maar hoe laat dat is, weet Riks niet precies. “Het zal niet voor 1 uur zijn in elk geval.”

Wie mee wil doen is met of zonder vlieger welkom tussen 10.00 en 17.00 uur aan de Haven Oost 18 in Ommen.

info@space-art.nl

Tekst en foto: Dook van Gils

Lees ook

70 jaar Molukkers in Ommen (1)

OMMEN – Dit jaar maart was het precies 70 jaar geleden dat in Rotterdam de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.