Home / / Naaiatelier ‘sam sam’ blij gemaakt met drie nieuwe naaimachines

Naaiatelier ‘sam sam’ blij gemaakt met drie nieuwe naaimachines

DALFSEN – Afgelopen woensdagmiddag ontving naaiatelier ‘sam sam’, gevestigd in de school ‘De Uitleg’ in Dalfsen drie nieuwe naaimachines. Deze werden aangeboden door Univé verzekeringen.

Het naaiatelier, een initiatief van Vluchtelingenwerk Dalfsen, werd eind 2017 opgezet voor statushouders. “Het doel is om samen, met en voor elkaar, op een prettige en zinvolle manier bezig te zijn om de integratie in de Nederlandse samenleving te bevorderen en de kans op werk te vergroten”, zegt Louise Loman van Vluchtelingen Werk Dalfsen.
Klokslag 14.00 uur kwam de heer Kleine van Arts-and-Crafts Store, Dinie Kleine Naaimachines uit Nieuwleusen samen met zakelijk adviseur Tom Douwma van Univé de drie naaimachines afleveren. Douwma: “Er is een site ‘Stichting voor elkaar’, waar organisaties eventueel hun wensen kenbaar kunnen maken. Wij bekijken dit jaarlijks en gaan dit dan eventueel ondersteunen.”
”Hier zijn wij erg blij mee”, zeggen Louise Loman en Marie Louise de Koning, die samen met andere vrijwilligers de statushouders begeleiden. “Wij hebben de verzekering Univé aangeschreven en mochten evenals andere organisaties een wensenlijstje invullen. Als je aan een aantal criteria voldoet dan stelde Univé een bedrag ter beschikking van circa duizend euro. Het verzoek werd positief ontvangen. Nu kunnen we enkele oudere machines eventueel aan statushouders uitlenen, die dan ook thuis kunnen oefenen.”
Verschillende bedrijven en ook particulieren leverden de afgelopen tijd ook gratis stofstalen, Noggus & Noggus bewaarde leer en tassen waar onderdelen van gebruikt worden. “Met al deze giften zijn we erg blij, we kunnen het goed gebruiken” aldus Loman.
In totaliteit nemen 15 statushouders, zowel mannen als vrouwen uit verschillende landen, deel aan het project. De producten die tot nu toe gemaakt zijn -zoals tassen, schorten, kussens en mapjes -worden verkocht in de Wereld Winkel. “Zonder sponsoring, de hulp en het meedenken van meerdere kanten was dit project niet haalbaar geweest”, aldus projectleiders Louise Loman en Lydia Brouwers van Vluchtelingen Werk Dalfsen.

Tekst/foto: Evert Jan Goos

Lees ook

‘Op het geniale af’ van Benedict Wells

Het Boek van de Week Francis Dean woont met zijn moeder in een trailerpark in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.