Home / / Museum Palthehof start met Kiekjesmiddag

Museum Palthehof start met Kiekjesmiddag

De Historische vereniging Ni’jluusn van Vrogger organiseert iedere eerste woensdag van de maand een Kiekjesmiddag. De vereniging heeft een enorme fotocollectie. Vooral voor de albums met klasse- en groepsfoto’s kwamen mensen veelvuldig naar museum Palthehof. Inmiddels zijn alle ruim 8.500 foto’s opgenomen in de beeldbank en op de site Palthehof.nl te zien.

De foto’s zijn voorzien van jaartal, namen van personen, straten en gebeurtenis en geven een gevarieerd beeld van de bevolking van Nieuwleusen en de vele veranderingen en gebeurtenissen die hier hebben plaatsgevonden. Voor wie bedreven is in de omgang met computers is voor het bekijken van de foto’s een bezoek aan het museum dus niet meer nodig, maar samen foto’s bekijken, herinneringen ophalen en vertellen over wat je ziet is toch een stuk gezelliger en zorgt er bovendien voor dat het museum nog onbekende verhalen over het verleden kan vastleggen.

Op woensdag 6 maart staat de eerste Kiekjesdag gepland. Een ieder is van 14.00 tot 16.00 welkom om te kijken naar foto’s uit het verleden.

Lees ook

Uit Hei en Dennen

Wat is/was het warm hè. Wij hebben op twee locaties airco apparaten hangen, daar is …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.