Home / / Meesters en Gezellen 2019 in een Fins jasje gestoken

Meesters en Gezellen 2019 in een Fins jasje gestoken

DALFSEN – De Meesters en Gezellen komen zondagmiddag 10 maart opnieuw voor een a capella uitvoering naar De Grote Kerk te Dalfsen. Onder leiding van Nils Schweckendiek, chef-dirigent van het Finse ‘Helsinki Kamerkoor’ zijn de twintig gezellen en de vier Finse meesters – zangers bij het Helsinki Kamerkoor – van 6 tot 14 maart 2019 in diverse plaatsen in Nederland te horen.

Het project Meesters en Gezellen doet Dalfsen al voor de zesde keer aan. De vorige keren onder leiding van Kaspars Putninsh van het Lets Radiokoor, Sigvards Klava ook verbonden aan het Lets Radiokoor en Daniel Reuss, chef-dirigent van Cappella Amsterdam.

Natuurlijk mag in het programma – met als thema de Magie van de Finse Nacht – de romanticus Jean Sibelius niet ontbreken, maar het ensemble gaat pas echt los op de werken van de Finse componisten Kaija Saariaho en Erik Bergman, de vader van het Finse modernisme. Absoluut hoogtepunt zijn de Vespers van Einojuhani Rautavaara: moderne muziek, gebaseerd op de oude liturgie in de Orthodoxe kerk.

Het project Meesters en Gezellen is in 2011 opgezet om professioneel opgeleide, jonge (solo)zangers te bekwamen in het zogenaamde ensemble zingen, het samen zingen in een koor. Enkele maanden voor de repetities beginnen, kunnen jonge, getalenteerde zangers uit heel Europa zich aanmelden voor de audities van dit project, Na de selectie blijven er 20 zangers over, ‘de gezellen’. In de loop van de winter vinden workshops en repetities plaats. Dit jaar o.l.v. de dirigent Nils Schweckendiek en onder leiding van zangcoach Geert Berghs, initiatiefnemer van het project.

De uitvoering wordt gehouden op zondagmiddag 10 maart 2019 om 15.00 uur in De Grote Kerk, Kerkplein 31 te Dalfsen. De kerk is open om 14.15 uur. De toegangsprijs is in de voorverkoop 12,50 euro en 15 euro in de kerk. Voor de kaartverkoop kunt u terecht bij de Read Shop in Dalfsen/Ommen en bij Primera te Dalfsen. Voor e-tickets of voor meer informatie, zie www. cultureelcafedalfsen.nl, of bel 0529-432798.

Foto: Niek van Bruggen

Lees ook

Wethouder Ko Scheele leest voor bij de bieb

OMMEN – Van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari zijn de Nationale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.