Home / / Meerderheid raad is voor koopzondagen

Meerderheid raad is voor koopzondagen

DALFSEN – Het voorstel van het Dalfser College, waarin alle winkels van 12.00 tot 18.00 uur open mogen, wordt door een meerderheid van de Dalfser raadsfracties gesteund. Dat bleek vorige week maandag tijdens de raadsvergadering. Zeven insprekers maakten gebruik van het inspreekrecht om hun mening te geven. De insprekers die bezwaar maakten tegen de invoering van de openstelling noemden de zondagsrust als belangrijk argument. Ondernemers gaven, namens hun ondernemersverenigingen, aan dat ze juist vóór openstelling zijn, waarbij ze de nadruk legden op de verbetering van hun concurrentiepositie. Het wordt ondernemers overigens niet verplicht om mee te werken aan de koopzondagen. Op maandag 25 maart zal de raad een besluit nemen. Het voorstel is, de wijziging in de Apv direct van kracht te laten zijn. Lemelerveld heeft in tegenstelling tot de overige kernen, nu al de mogelijkheid voor koopzondagen.

Lees ook

Brandweer naar de Spokkeriete

OUDLEUSEN – Vorige week werd een beginnende bosbrand ontdekt aan de Spokkeriete, door opmerkzame wandelaars. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.