Home / / Lionsclub schenkt weer een groot bedrag aan het hospice Dalfsen

Lionsclub schenkt weer een groot bedrag aan het hospice Dalfsen

Vrijdagochtend werden op het hospice in Dalfsen coördinator Henriet Valk, vrijwilliger Marianne Simons en bestuursleden Dorothé Brinkman, Berend Redder en Geert Bistervels verrast met een groots gebaar door Josje Hana en Christian Soer van de Lions club Ommen-Dalfsen. Afgelopen najaar 2018 heeft die Lionsclub weer een kerstkransen actie georganiseerd, waarbij de door fa. Frijling uit Dalfsen gemaakt heerlijkheden werden verkocht aan bedrijven en particulieren. Ook had de club een stand op de Moonlight shoppen avond, waar ook nog kransen werden verkocht.

De Lionsclub is een wereldwijde serviceclub, die o.a. staat voor het werven van fondsen voor goede doelen zoals nu is gebeurd, maar ook voor het daadwerkelijk “de handen uit de mouwen steken”, zoals o.a. in het verleden is gebeurd bij het opknappen van de tuin van het hospice. Daarnaast hebben de leden van de club afgelopen jaar een groep minima een geweldige avond op “Het Laer” in Ommen bezorgd, waarbij ze alle mensen hebben uitgenodigd voor een uitgebreid diner. De leden verzorgden het vervoer en ook het koken van de gerechten werd door de Lionsleden zelf verzorgd.

De twee leden brachten vandaag een cheque mee naar het hospice van wel liefst 2350 euro. Dit bedrag was de helft van de netto opbrengst. De andere helft gaat naar het Vechtgenotenhuis in Ommen. De vrijwilliger, coördinator en bestuursleden waren uitermate verrast met deze geste. Na uitleg van de werking en de functie van dit bijna-thuis-huis werd nog een kleine rondleiding verzorgd door het hospice. “Voor en door de gemeenschap” noemen we dat. Veel dank dus weer aan al die mensen die hiertoe een steentje bijdragen om mensen liefdevol bij te staan in hun laatste levensfase.

Lees ook

Soundtrackmuziek in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Arjan Breukhoven verzorgt op zaterdagmiddag 5 februari een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.