Home / / Lezing ‘Botaniseren in Zuid-Afrika’ bij Groei & Bloei

Lezing ‘Botaniseren in Zuid-Afrika’ bij Groei & Bloei

OMMEN – Op uitnodiging van Groei en Bloei houdt Brian Kabbes donderdag 28 maart in de theaterzaal van de Carrousel in Ommen een lezing met als thema ‘Botaniseren in Zuid-Afrika’.

Het zuidelijkste puntje van Afrika is voor plantenliefhebbers een waar paradijs. Er zijn maar weinig plekken op aarde waar zoveel verschillende planten- en diersoorten voorkomen. Alleen het land Zuid Afrika kent al meer dan 14.000 soorten.

Tijdens deze lezing nodigt Brian Kabbes, kweker uit Sumar Friesland, iedereen uit, aan de hand van dia’s, mee te reizen door dit schitterende land. Vanzelfsprekend komen de wilde planten uit Zuid-Afrika ruim aan bod, zoals de voorouders van bekende tuinplanten als de Pelargonium (geranium), Diascia, Agapanthus en de Kniphofia (vuurpijl). Maar ook in ons land nog volkomen onbekende planten zullen te zien zijn. De overige natuur is zo opmerkelijk dat daar ook aandacht voor zal zijn.

De lezing begint om 20.30 uur, na de algemene ledenvergadering. Entree voor leden Groei en Bloei is gratis, niet-leden betalen 6 euro.

Lees ook

Ommen wil tot aan 2040 maximaal 1250 woningen erbij

Concept-omgevingsvisie: in de nabije toekomst geen nieuwe bedrijventerreinenOMMEN – De gemeente Ommen wil tot aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.