Home / Uncategorized / Lentewandeling met gids in Ommerschans

Lentewandeling met gids in Ommerschans

OMMERSCHANS –  Op zondagmiddag 24 maart kan er met een gids gewandeld worden door het mystieke Ommerschans. Dit betekent meelopen in de voetsporen van de kolonisten door het gebied dat nu op de nominatielijst voor Unesco WereldErfgoed staat. De gids vertelt over de spannende schanstijd, de periode waarin de wallen een verdedigingswerk waren. Maar ook wordt aandacht besteed aan de Koloniën van Weldadigheid. De Ommerschans was 200 jaar geleden een onvrije kolonie voor ‘bedelaars en gestraften’. Ruim 1 miljoen Nederlanders stamt af van één van de bedelaars uit deze tijd.

Sinds dit jaar wordt tijdens de rondleidingen met een audio communicatiesysteem gewerkt, waarbij de deelnemers de gids via een headset goed kunnen verstaan. Na de wandeling is het mogelijk om het unieke Ommerschansspel aan te schaffen. Ook zijn diverse boeken over Ommerschans te koop.

De kosten voor de rondwandeling zijn 6,00 euro per persoon, inclusief koffie/thee. Er is geen gelegenheid om te pinnen. Aanmelden (vooraf) kan via info@ommerschans.nl. Verzamelen om 14.30 uur bij de Veldzichthoeve aan de Balkerweg 80 in Ommerschans (Vinkenbuurt). Parkeren kan bij het kanon naast de schanswal.

Lees ook

Bouw 42 sociale huurwoningen aan de Wieken van start

NIEUWLEUSEN – Vrijdag  4 juni tekenden Woonstichting VechtHorst en aannemer Jorritsma Bouw de overeenkomst voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.