Home / / Langdurige samenwerking voor cultuuronderwijs in Overijssel

Langdurige samenwerking voor cultuuronderwijs in Overijssel

REGIO – 20 Overijsselse gemeenten, bijna 40 schoolbesturen (die vertegenwoordigen zo’n 200 basisscholen) en de provincie hebben woensdag 6 maart hun handtekening gezet om zich sterk te maken voor beter cultuuronderwijs in Overijssel. De partijen spreken met elkaar af om ook in de toekomst energie en middelen in cultuureducatie op basisscholen te blijven steken. “Dit is belangrijk want goed cultuuronderwijs levert een essentiële bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen.”

De ondertekenaars leggen afspraken en ambities vast in een Bestuurlijk Kader Cultuur en Onderwijs Overijssel. Uniek is dat deze samenwerking voor acht jaar wordt aangegaan, waardoor ad hoc programmering en politieke afhankelijkheid wordt voorkomen. Door de versterkte samenwerking ontstaat nog meer efficiency in de netwerken, processen en middelen rondom cultuuronderwijs. Hierdoor wordt onder meer het plezier in cultuuronderwijs voor zowel de kinderen als de (vak)leerkrachten vergroot en is de positieve impact op de kinderen sterker. Hester Maij, gedeputeerde cultuur van de provincie Overijssel: “Ik hoop dat over acht jaar cultuuronderwijs een wezenlijk onderdeel is van de school. Mooie werken aan de muur, muziek die uit de lokalen klinkt en dat er veel wordt gezongen in de klassen. Waar het op neerkomt is dat we samen kinderen in Overijssel alle kansen wil bieden om vaardigheden te leren als creativiteit, een kritische blik, innovatief leren denken en een zelfbewuste houding. Zo creëren we toekomstige inwoners van Overijssel die de vraagstukken van morgen kunnen aanpakken.”
Voor meer info:

www.cultuuronderwijsoverijssel.nl

Lees ook

10e Vechtgenotenrit doorgeschoven naar 11 juni 2022

OMMEN – De organisatoren van de Vechtgenotenrit hebben besloten de 10e rit door te schuiven …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.