Home / / Landelijke DE koffiepuntenactie Lions groot succes

Landelijke DE koffiepuntenactie Lions groot succes

HARDENBERG / OMMEN – De landelijke Douwe Egberts (DE) koffiepuntenactie van Serviceclub de Lions was een groot succes. Maandag 11 maart kwamen de inzamelcommissies van de beide Lions Serviceclubs op bezoek bij de Voedselbank in Hardenberg, die inmiddels de 2325 pakken DE koffie had klaarstaan.

Bestuursleden van de Voedselbank Hardenberg-Ommen en Voedselbank Dalfsen toonden hun welgemeende dank aan de serviceclubs. Het deel dat voor de Voedselbank Dalfsen was ingezameld werd dankbaar ingeladen en meegenomen naar het distributiepunt in Dalfsen.

In totaal kwamen er meer dan 1 miljoen Douwe Egbertspunten binnen bij De Lions in Hardenberg-Dedemsvaart en de Lions in Ommen-Dalfsen. Goed voor een totaal van ruim 2325 pakken koffie voor de Voedselbanken in hun servicegebieden.

Er waren twee persoonlijke initiatieven van uitermate slagvaardige particulieren naar aanleiding van de actie van de Lions. De 15-jarige scholiere Iris Kleinlugtebelt uit Lemele bracht 140.000 punten binnen door deur-aan-deur te verzamelen in Lemele.

Ook in Hardenberg was zo’n fanatieke inzamelaar die eigenhandig méér dan 105.000 punten binnenbracht. De heer Ben Stoeten besloot het anders te doen. Hij mailde en belde alle familie, vrienden en kennissen, regelde inzamelpunten en haalde zo een recordaantal binnen.

“Wat ons betreft, volgend jaar weer!“ Hendrik-Jan Pastink, voorzitter van Voedselbank Hardenberg-Ommen en bestuurslid Gerrie van Lenthe namens Voedselbank Dalfsen waren bijzonder verheugd en dankbaar. “

Inmiddels hebben de Lions al toegezegd eind dit jaar de actie weer op te tuigen in het Vechtdal. En Iris en de heer Stoeten hebben al toegezegd mee te doen.

Lees ook

Zoekplaatje: OCO-ijs

De oudste bewaard gebleven foto’s van fotojournalist Herman Wigbels in de regio Ommen zijn gemaakt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.