Home / / Lampie: In de sterren…

Lampie: In de sterren…

Vreemde gewaarwording. Als je lievelingsbroek plots niet meer zo lekker zit als voorheen. Strakker. Te heet gewassen? Nee.

Dan maar een foefje. De riem een gaatje verder. Liever de broek onder aan het gat, dan een striem in de buikwand. Of anders het T-shirt uit de broek. Op het gevaar af dat het hemd onder de blouse uit piept. Maar ach, van het sloddervosimago kom ik toch niet meer af. Gebrek aan beweging is het heikele punt. Vroeg donker, dus niks wandelen of fietsen, maar plof, voor de tv. Het weer werkt ook niet mee. De kou valt mee, maar het is nat en winderig. Tijd van het jaar. Doe je niets aan. Hoe het zit het met de goede voornemens? Die maak ik niet. Je creëert je eigen teleurstelling.

Tip van mijn kant: ga je met familie of collega’s uit eten, doe dit dan niet in het eerste kwartaal van het jaar. Sommige mensen hebben plannen gesmeed en zich daar in vastgebeten. Er evangelie van gemaakt. Geen biertje maar een watertje en plots wordt alleen gegeten wat eerder aan de kant geschoven werd. Als het maar groen is. Met uitzondering van een tomaatje. Kan nog net.

Helemaal oké, maar pech indien je naast zo’n fanaat aan tafel belandt. Dan wordt het een lange, vervelende zit. Hoe je ook je best doet het gesprek over een andere boeg te gooien, de opwindende voetbalsport, heldhaftige hengelavonturen, geniale muziek of desnoods vogeltjes voeren in de winter, het eindigt keer op keer in geneuzel over die kloterige calorieën.

Ik heb nooit de behoefte gehad om door een sleutelgat te kruipen. We hebben niet voor niets sleutels uitgevonden toch? Dus laten we het gezellig houden. Het overkomt je soms. Heb je net die ene zeikerd die constant over het werk ligt te blaten ontweken, tref je de gezondheidsfreak. ‘Elk pondje gaat door het mondje!’ Correct. In wat de Drenten beweren schuilt ook waarheid. ‘Je wordt dik van de dingen waar je niet voor bidt!’ De tussendoortjes. Aan de andere kant knipoogt Stef Ekkel. ‘Liever te dik in de kist, dan weer een feestje gemist…!’

Ik zat er niet op te wachten, maar de beste manier om af te vallen is ziek worden. Hoe zeg ik dat nou zonder dat het een onsmakelijk verhaal wordt…, ik kon het eten niet in de maag houden. Logisch, ben je geneigd te denken, maar de doorlooptijd was aan de korte kant. Het euvel was met Norit en een rantsoen van slappe thee en beschuit binnen de perken te houden, meer wil ik er niet over kwijt.

Waar ik naar toe wil, ga je op dieet, prima, maar val tijdens etentjes anderen niet lastig met horrorverhalen over vetzucht, calorieën en gezondheidsklachten die op de loer liggen, maar laat ‘m lekker genieten van zijn biefstukje, chipolatapudding en koffie met slagroom. Uiteindelijk krijgt iedereen maar twee zekerheden in het leven: je moet belasting betalen en je gaat een keer de pijp uit, de rest staat in de sterren geschreven…

Lees ook

Danique Noordman speelt de komende drie jaar bij PEC Zwolle

DALFSEN – Voetbalster Danique Noordman (17) uit Dalfsen speelt de komende drie seizoenen voor PEC …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.