Home / / Lammetjes bewonderen bij Schaapskooi De Lemelerberg

Lammetjes bewonderen bij Schaapskooi De Lemelerberg

GIETHMEN – Op zaterdag 30 maart opent Landschap Overijssel de Schaapskooi De Lemelerberg in Giethmen, voor de traditionele Lammetjesdag. Tussen 11.00 en 16.00 uur zijn er naast de vele lammetjes ook diverse activiteiten voor jong en oud. De entree bedraagt 3,00 euro per persoon. Voor donateurs van Landschap Overijssel en kinderen tot 12 jaar, is de toegang gratis. De Lammetjesdag is een gezellige familiedag waarbij de lammetjes van dichtbij bewonderd en geknuffeld kunnen worden, het zijn er dit jaar meer dan 170. Er kan gewandeld worden over de streekmarkt waar diverse producten uit het Vechtdal aangeboden worden.

Heidebeheer

De schapen zijn er niet voor niks. Ze begrazen de heide en helpen hierbij met het beheer van de natuur op de Lemelerberg. Tijdens de Lammetjesdag laat Hans Dijkstra, terreinbeheerder van onder andere de Lemelerberg tijdens drie korte excursies, meer zien over het nut van de inzet van schapen. Ook is herder Anita Wichers de hele dag aanwezig voor het geven van informatie.

Jong spul

De kinderen kunnen zich vermaken met al het jonge, dartelende spul rond de schaapskooi. Eenmaal uitgeknuffeld, kunnen ze aanschuiven bij één van de leuke knutselactiviteiten, zoals het timmeren van een houten schaapje of het vilten van een sleutelhanger.

Een sfeervolle dag

De Lammetjesdag belooft een sfeervolle dag te worden. Aanvang: tussen 11.00 en 16.00 uur bij de Schaapskooi De Lemelerberg aan de Dalmsholterweg in Giethmen. Ook honden mogen mee, mits aangelijnd. Indien men ter plekke donateur wordt, kan dat al voor € 20,00 per jaar. Er kan dan meteen van het voordeel van ‘gratis entree’ genoten worden.

Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan 80 jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel.

Foto: Mark Zekhuis

Lees ook

S.V. Nieuwleusen helpt Stichting Hand in Hand

NIEUWLEUSEN – Afgelopen zaterdag staken spelers en kaderleden van het 1e elftal, bestuursleden en leden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.