Koningslinde geplant bij Buurthuis Ommerkanaal

OMMEN – Buurthuis Ommerkanaal bestond vorig jaar 25 jaar en ter gelegenheid van dat jubileum is een Koningslinde geplant op het veldje bij het buurthuis.

Toen Prinses Wilhelmina 6 September 1898 Koningin werd, werd de eerste Koningslinde geplant. Ook wel de Wilhelminalinde genoemd. Op 6 September 1948 werd dit herhaald, want toen werd Juliana koningin. En ook op 30 April 1980 toen Beatrix de troon betrad.

De laatste keer dat er een troonswijziging plaatsvond was 30 April 2013, toen werd kroonprins Willem Alexander koning. In elke gemeente van Nederland werd destijds een Koningslinde geplant, dit waren er 408. Om iedere boom werd er een sierhek geplaatst.

Dat doet Plaatselijk Belang Ommerkanaal anders. Omdat het Buurthuis vorig jaar 25 jaar bestond heeft Plaatselijk Belang Ommerkanaal op het veldje een prachtige boom, de Koningslinde, geplant met een bankje er omheen. Het bankje loopt rond, dus zonder eind. “Symbolisch, omdat we hopen dat er ook geen einde komt aan het buurthuis en de buurtschap. Hopelijk heeft iedereen er veel plezier van.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.