Home / / Kinderen van PCB De Triangel vieren Boomfeestdag

Kinderen van PCB De Triangel vieren Boomfeestdag

WITHAREN – Vrijdagmiddag 29 maart hebben de kinderen van groep 5 tot en met 8 van PCB De Triangel uit Witharen, ruim honderdvijftig boompjes geplant. Gerlof en Annemiek Timmerman van biologische boerderij De Haarmeyer, konden wel een paar extra handen gebruiken. De afgelopen week hebben zij 2500 boompjes geplant, rondom enkele percelen. De achttien verschillende soorten, waaronder diverse soorten fruit- en notenbomen, vormen samen een heg die over een aantal jaren wordt gevlochten.

“De heg dient straks niet alleen als afscheiding voor vee, maar trekt ook bijen, vlinders en vogels aan en is een schuilplaats voor verschillende dieren. We vinden het leuk en belangrijk om kinderen hierbij te betrekken en hier bewust van te maken” aldus Gerlof en Annemiek.

Als dank voor de goede hulp, hebben de kinderen een fruitboom gekregen voor in de schooltuin. Tijdens het planten van deze fruitboom legden de kinderen een tijdscapsule bij de wortels. Deze tijdscapsule is een koker met daarin alle namen van de kinderen en hun wensen voor de toekomst. Als de boom aan het einde van zijn leven omvalt, komt de tijdscapsule boven de grond. Na het opendraaien van de capsule, kan men lezen wanneer de boom is geplant en wie daar een schepje aan heeft bijgedragen.

Lees ook

Vechtdal Wonen en Vitaal Vechtdal bundelen de krachten

OMMEN – Woningstichting Vechtdal Wonen sluit zich aan bij Vitaal Vechtdal. Vitaal Vechtdal is een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.