Home / / Kinderen lopen voor betere behandeling kinderleukemie

Kinderen lopen voor betere behandeling kinderleukemie

OMMEN – Lisa Zwiers en Conny Lenderink van de Commissie Kinderloop vragen bij een rondgang in de klas hoeveel kinderen iemand kennen die kanker heeft gehad. “Een woud van vingers ging de lucht in. Zeker twee derde van de klas! Dat is confronterend en bewijst maar weer hoe hard dit nodig is”, zegt Lisa.

De Kinderloop is een korte loop voor basisschoolkinderen tijdens de SamenLoop voor Hoop Ommen. Om kinderen enthousiast te maken voor de Kinderloop geven Lisa en Conny presentaties op basisscholen. Zo maken ze kinderkanker bespreekbaar en wordt uitgelegd waar het geld voor wordt ingezameld. “Ik was blij verrast door het enthousiasme van de kinderen om mee te doen. Dat geldt ook voor de leerkrachten die meteen hebben aangemeld met een team”, zegt Lisa, die als kinderoncologieverpleegkundige in het Prinses Maxima Centrum werkt.

Het geld dat kinderen inzamelen en het inschrijfgeld vormt samen het eindbedrag dat op zaterdagmiddag 25 mei, op de dag van de Kinderloop, rond 17.00 bekend wordt gemaakt. Het bedrag komt volledig ten goede aan het onderzoek naar lymfatische leukemie bij kinderen. “Kinderen ondervinden van de huidige behandelingen flinke nadelen in hun latere leven, zoals hartfalen, botweefselproblemen of zelfs een nieuwe vorm van kanker. Daarom is dit onderzoek naar een meer gerichte behandeling met minder bijwerkingen zo belangrijk”, zegt projectleider dr. Jules Meijerink.

Meedoen aan de sponsorloop op zaterdag 25 mei kan in schoolverband maar ook individueel. Het inschrijfgeld voor kinderen is vijf euro en daarvoor ontvang je een Samenloop voor Hoop t-shirt. Aanmelden kan via een contactpersoon op school of via kinderloop@samenloopommen.nl. De sponsorloop duurt van 16.00 tot 17.00.

Dr. Jules Meijerink komt naar Ommen om op de Informatieavond te vertellen over de onderzoeken die worden verricht. Daarnaast wordt er een speciale website gelanceerd. De informatieavond vindt op 20 maart om 20.00 plaats in het Vechtdal College in Ommen. Iedereen is welkom.

Lees ook

Lampie

Zóóó, het gaat gebeuren! Lang genoeg gewacht. Niks krantje lezen. Na een straf ontbijt met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.