Home / / Jubileumconcert Ommer Mannenkoor één groot feest

Jubileumconcert Ommer Mannenkoor één groot feest

OMMEN – Het jubileumconcert van het 50-jarig Ommer Mannenkoor was vorige week één groot feest. Een tjokvolle gereformeerde kerk in Ommen genoot van de geweldige muziek en zang van sopraan Elma van den Dool, het orkest Libero, pianist en dirigent Gezinus M. Veldman en het Ommer Mannenkoor. Ook de gasten van MGV Liederkranz 1842 Gedern, waarmee het koor al bijna vijftig jaar uitwisselingen heeft, spraken over een ‘fenomenale avond’.
Dirigent Gezinus M Veldman had het programma prachtig opgebouwd en de solo’s waren van grote klasse. Het concert eindigde als één groot feest, waar het publiek erg van genoot.

Voorzitter Jan Hekman mocht voor aanvang van het zeer geslaagde concert een speciaal ontworpen speld – gemaakt door juwelier Zandbergen, voorstellend een vechtanjer met het logo van het OMK – opspelden bij Herbert Jäger uit Gedern.

Herbert was er bijna 50 jaar geleden ook bij ,toen de eerste contacten zijn gelegd tussen de koren uit Ommen en Gedern. Zaterdagmorgen heeft het koor uit Gedern een boom aangeboden aan het Ommer mannenkoor, welke een mooie plaats heeft gekregen bij het gemeentehuis in Ommen.

Foto: Leo van den Berg

Lees ook

Evelien fietst in zes weken langs 75 IPSO inloophuizen

Op 30 juni aanstaande bezoekt zij het Vechtgenotenhuis OMMEN – Op woensdag 30 juni om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.