Home / / Jubileumactie Sallands Bachkoor voor klinkende munt

Jubileumactie Sallands Bachkoor voor klinkende munt

OMMEN – Het zestigkoppige Sallands Bachkoor bestaat 40 jaar. Dat wil het koor vieren door op zaterdag 2 november het publiek een jubileumconcert te laten horen dat nog grootser en indrukwekkender moet worden dan normaal bij het koor het geval is. Om aan het benodigde geld te komen, wordt een sTeun sponsoractie op touw gezet.

“We zijn blij met iedere cent die door subsidies van Gemeenten, Prins Bernhardfonds en Anjerfonds èn de donaties van onze trouwe ‘Vrienden van het Sallands Bachkoor’ binnenkomt”, vertelt één van de leden. “We betalen natuurlijk contributie. Meestal komen we voor een concert daarmee uit de kosten. Maar de afgelopen jaren is de financiële steun steeds minder geworden. Voor het concert dat we in november willen gaan geven, komen we 4.500 euro te kort. Ik besef best dat je dan als koorlid zelf wat moet gaan doen, maar ik heb echt geen zin om met stroopwafels langs de deuren te gaan.”

Gelukkig kwam het koor met een leuk idee: De leden aan vanaf 25 maart aan de slag met een sTeun sponsoractie, waarmee ze tenminste 2.000 euro hopen binnen te halen. Ieder lid heeft één of twee kraskaarten met 25 door familie, vrienden, buren, collega’s en noem maar op, open te krassen vakjes, die de sponsor ieder tussen 0,50 eurocent en 3 euro kosten.

Naast de dank van het koor krijgt men voor ieder opengekrast vakje een couponblad met kortingen. Onder meer voor Avonturenpark Hellendoorn, het Dolfinarium en 10 euro korting op een etentje voor twee bij een Fletcher Hotel. Een hele opengekraste kaart levert het koor maar liefst 40 euro op. “Ik heb er zin in, want 25 vakjes met zo’n klein bedragje, dat gaat lukken!”

Lees ook

PB Dalfsen: aandacht voor de Rondweg

DALFSEN – Plaatselijk Belang dorp Dalfsen heeft signalen ontvangen dat de drukte op de Rondweg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.