Home / / Jeugdboekenschrijvers bezoeken basisscholen in Hardenberg

Jeugdboekenschrijvers bezoeken basisscholen in Hardenberg

HARDENBERG – Van maandag 12 februari tot en met vrijdag 10 mei bezoeken twaalf kinderboekenschrijvers de groepen 3 en 4, 7 en 8 van basisscholen in de gemeente Hardenberg. Het is het 33e jaar dat schrijvers de scholen in de gemeente aandoen. Het project is een programmaonderdeel van de Stichting Kind en Cultuur Basisonderwijs Hardenberg en de Culturele Commissie Avereest, waarvan de organisatie in handen is van de Bibliotheek.

De schrijvers die in de groepen 3, 4 op bezoek komen zijn Fred Diks, Corien Oranje, Rian Visser, Mark Haayema, Erik van Os, Annemarie Bon en Janneke Schotveld. Zij hebben een programma voor de beginnende lezers. De schrijvers vertellen over het schrijven en het maken van boeken, over de manier waarop boeken tot stand komen en waar ze hun inspiratie opdoen.

De schrijvers Manon Sikkel, Lydia Rood, Selma Noort, Jeannette Molema en Manon Berns gaan voor en met leerlingen van de groepen 7 en 8 aan de slag. De presentaties van de schrijvers maken altijd indruk en stimuleren de kinderen om te gaan lezen.
Ter voorbereiding zorgt de Bibliotheek voor een aantal boeken van de bezoekende schrijver.

Lees ook

Vechtdal Wonen en Vitaal Vechtdal bundelen de krachten

OMMEN – Woningstichting Vechtdal Wonen sluit zich aan bij Vitaal Vechtdal. Vitaal Vechtdal is een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.