Home / / Internationale Vrouwendag Ommen met Moniek Kleinsman

Internationale Vrouwendag Ommen met Moniek Kleinsman

OMMEN – In het Bezoekerscentrum aan de Hammerweg in Ommen wordt vrijdag 8 maart Internationale Vrouwendag Ommen gehouden, voor vrouwen uit het Vechtdal.

Een avond om het met elkaar te hebben over diverse onderwerpen zoals ondernemerschap, baan (loon), vrouwen in de media, moederschap en werken of niet, et cetera. Het Internationale thema ‘helden’, zal deze avond ook over gesproken worden. Gastspreker deze avond is Moniek Kleinsman, Statenlid CDA Overijssel en voormalig topsporter/langebaanschaatser. Zij neemt haar publiek deze avond mee in haar leven als topsporter.

Jarenlang had Moniek getraind en álles opzijgezet voor dat ene doel: de Olympische Winterspelen in Turijn. Het wereldse erepodium voor sporters van verschillende winterse disciplines. “De verwezenlijking van een felbegeerde droom die niet zomaar kwam aanwaaien. Met maar één doel voor ogen, heb ik alles gegeven om het te bereiken. En met succes!” Hoewel het niet tot een medaille is gekomen, is Moniek tot op de dag van vandaag trots dat zij zich tussen de topatleten van de wereld heeft mogen begeven.

“De topsport heeft me zoveel meer gebracht dan alleen een kans op een medaille. Het bracht mij zelfkennis, drive en connecties voor het leven. De toewijding, focus op resultaat en hard werken zijn elementen die mij nog dagelijks helpen een verschil te maken. Opgegroeid als boerendochter kreeg ik een belangrijke levensles vanuit huis mee: relativeren en doorzetten. Dit hielp me om het ‘gewone leven’ na Turijn snel weer op te pakken. Ik rondde mijn studie Verpleegkunde af en kreeg de kans om aan de slag te gaan als gezondheids- en leefstijlcoach in het bedrijfsleven. Een nieuwe uitdaging waarin ik mijn topsport-ervaring en kennis als verpleegkundige perfect kon combineren.”

“Korte tijd daarna volgde een welkom verzoek. Of ik me wilde inzetten als Statenlid bij het CDA. Het blijkt één van de beste keuzes in mijn leven te zijn. Dankzij mijn ervaring in de topsport en leefstijlcoaching weet ik hoe belangrijk het is om kansen te krijgen. Vanuit mijn rol wil ik mensen perspectief bieden, stimuleren en zorgen dat ze lekker in hun vel zitten. Ik werk inmiddels als zelfstandig coach. Daarnaast kan ik mijn unieke en uitgebreide netwerk gebruiken om anderen met elkaar in verbinding te brengen en méér te doen voor het lokale sport- en verenigingsleven. Ik hoop op 20 maart dan ook opnieuw gekozen te worden als Statenlid voor Provinciale Staten om een bijdrage te leveren aan een sportief en gezond Overijssel.”

De presentatie is in handen van Viviane Rose tevens organisatie). De avond start om 19.30 en duurt tot 21.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur, napraten tot 22.00 uur. De entree bedraagt 5 euro, inclusief twee keer koffie/thee en een versnapering. Zie voor meer informatie en aanmelden de Facebookpagina.

Lees ook

S.V. Nieuwleusen helpt Stichting Hand in Hand

NIEUWLEUSEN – Afgelopen zaterdag staken spelers en kaderleden van het 1e elftal, bestuursleden en leden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.