Home / / Inloophuis Ommen verrast met ‘Oog voor elkaar trofee’

Inloophuis Ommen verrast met ‘Oog voor elkaar trofee’

OMMEN – Het CDA heeft vrijdagmorgen de ‘Oog voor elkaar trofee’ uitgereikt. De winnaar van de trofee van dit jaar is het Sociaal Ontmoetingscentrum Ommen aan de Haven Oost, ook wel bekend als het Inloophuis. De prijs werd aan de vrijwilligers van het Inloophuis overhandigd door Moniek Kleinsman, provinciaal Statenlid en voormalig Olympisch topsportster. Namens de vrijwilligers namen Marian Heemskerk en Jenny van der Heijde de trofee in ontvangst.

In korte tijd is het Inloophuis uitgegroeid tot het ontmoetingscentrum van Ommen. Van een idee in het hoofd naar vandaag de dag een Stichting met goede ideeën en een mooie ambitie. Huisvesting is op dit moment wel een zorg van de stichting. Hun wens is om binnen niet al te lange tijd te kunnen verhuizen naar een plek waar ze langer mogen blijven.

Het CDA Ommen wil de Stichting en de vele vrijwilligers hierbij graag ondersteunen. Daarom vraagt het CDA het college van B&W om vaart te zetten achter het onderzoek naar de nieuwe huisvesting. “Er zijn zoveel leegstaande panden, of misschien is er zelfs wel een leegstaand schoolgebouw waar ze terecht kunnen. Dat wij het Inloophuis een vaste plek willen geven als CDA Ommen staat als een paal boven water”, aldus CDA-fractievoorzitter Annelies Bakelaar. “Want tijd voor ontmoeting, ontspanning en er gewoon mogen zijn zonder iets te hoeven, is ontzettend belangrijk vandaag de dag. Het inloophuis is hier een prachtig voorbeeld van.”

Jaarlijks reikt het CDA Ommen de ‘Oog voor elkaar’ trofee uit. Bakelaar: “Dit is dé trofee waarmee we als CDA onze waardering en complimenten willen uiten naar iedereen die aandacht heeft voor een ander, en dit op een bijzondere manier en vrijwillig in Ommen laat zien.” Dit jaar heeft Thea Dijkema de prachtige trofee gemaakt.

Samen met de initiatiefnemers werken er dag in dag uit zo’n 15 vrijwilligers om wekelijks zo’n 70 bezoekers te ontvangen. Maar er zijn meer vrijwilligers nodig! Heb je nog een uurtje of iets meer over? Meld je dan aan bij het Inloophuis Ommen.

Foto: Enzio Ardesch

Lees ook

Luisterend over de natuurbegraafplaats

(Advertorial) OMMEN – Het knorrende geluid van de houtsnip in het bos, de verre roep …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.