Home / / Infoavond Kinderloop voor Hoop

Infoavond Kinderloop voor Hoop

OMMEN – De KinderLoop is een korte loop van basisschoolkinderen tijdens de SamenLoop voor Hoop Ommen, die zaterdag 25 mei om 16.00 uur start en een uur duurt. “Ik wil meedoen!”, is de reactie van veel kinderen als ze horen over het speciale onderzoeksdoel van de loop. Onderzoeker dr. Jules Meijerink komt woensdag 20 maart naar Ommen om er op de Informatieavond in het Vechtdal College over te vertellen.

Het geld dat kinderen inzamelen en hun inschrijfgeld vormt samen het eindbedrag dat zaterdagmiddag 25 mei om 17.00 uur bekend gemaakt wordt. Dit komt volledig ten goede aan het onderzoek naar lymfatische leukemie bij kinderen, uitgevoerd binnen het Prinses Màxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Projectleider Meijerink vertelt op de infoavond waarom juist dit onderzoek zo belangrijk is. Kinderen ondervinden van de huidige behandelingen flinke nadelen in hun latere leven, zoals hartfalen, botweefselproblemen of zelfs een nieuwe vorm van kanker. Daarom is dit onderzoek naar een meer gerichte behandeling met minder bijwerkingen zo belangrijk, aldus een samenvatting van het instituut.

Om kinderen en scholen enthousiast te maken voor de KinderLoop geven Lisa Zwiers en Conny Lenderink van de Commissie KinderLoop kindvriendelijke presentaties op de basisscholen. Zo maken ze kinderkanker bespreekbaar en wordt uitgelegd waar geld voor wordt ingezameld. Als eerste werd de St. Bernardusschool bezocht. Lisa, die als kinderoncologieverpleegkundige werkt in het Prinses Màxima Centrum: “Ik was blij verrast door het enthousiasme van de kinderen om mee te doen. Dat gold ook voor de leerkrachten die zich meteen aanmeldden met een team.”

Aanmelden

Meedoen kan in schoolverband maar óók individueel. Inschrijfgeld voor de kinderen is 5 euro per kind en ieder kind krijgt een eigen paars SamenLoop voor Hoop T-shirt. Aanmelden van kinderen kan via de contactpersoon van de school of individueel via een mail naar kinderloop@samenloopommen.nl.
De bovenbouw van Het Palet, Guido de Bres, Hoogengraven, Willibrordus in Vilsteren, Dennenkamp, De Kardoen, Nieuwe Brug zijn al bezocht of nog worden bezocht binnenkort. Als er een school is die daar niet bij staat maar wel een presentatie van de KinderLoop wil, kan die eenvoudig een mailtje sturen naar genoemd adres.

Programma Infoavond

Naast het verhaal van Jules Meijerink over zijn kinderleukemie-onderzoek is er de lancering van de speciale website, nieuws uit de commissies, kunnen er kaarsenzakken worden opgehaald, worden wensen van teams geïnventariseerd en is er alle ruimte voor vragen en nieuwe inschrijvingen. De Informatieavond vindt plaats in het Vechtdal College, Balkerweg 1 in Ommen, aanvang 20.00 uur. Alle belangstellenden zijn welkom, de koffie staat klaar.

Kinderoncologie verpleegkundige Lisa Zwiers vertelt kinderen op de St. Bernardusschool over de KinderLoop Ommen 2019.

Lees ook

‘Op het geniale af’ van Benedict Wells

Het Boek van de Week Francis Dean woont met zijn moeder in een trailerpark in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.