Home / / ‘In het Inloophuis moet niks, maar mag alles’

‘In het Inloophuis moet niks, maar mag alles’

OMMEN – ‘Het Inloophuis Ommen – sinds 2018’ prijkt er in fraaie houten letters op een bord boven de voordeur van het pand aan Haven Oost 21. Het bord werd vrijdagmiddag onthuld door Gert Witte, bestuurslid van de Stichting Sociaal Ontmoetingscentrum Ommen en Hermien Welink.

Welink bedacht de naam voor het ontmoetingscentrum en werd als dank daarvoor verrast met een taart. Een presentje was er ook voor de dames Rolfes en Duiveman van de Wens Stichting Vechtdal. ‘Dankzij deze Stichting kan het nieuwe Inloophuis dit jaar gebruikmaken van telefoon en Internet. Heel fijn’, prees Witte.

‘We hadden als stichting eind vorig jaar een prijsvraag uitgeschreven voor een naam voor ons nieuwe inloophuis. We kregen veel respons met verschillende namen.’ Er waren echter ook mensen, die van mening waren dat het Inloophuis de werktitel Inloophuis moest houden, onder wie Hermien Welink.

‘Inloophuis is feitelijk de enige naam die bij deze voorziening past. Een laagdrempelig ontmoetingscentrum, waar iedereen in en uit kan lopen,’ lacht Welink. Witte is het eens. ‘De naam was al helemaal ingeburgerd en daarom hebben we als bestuur besloten de naam Inloophuis te handhaven’.

Toen dat eenmaal duidelijk was werd ‘timmerman’ Peter van Emmen aan het werk gezet, die een mooi naambordje maakte, dat nu dus permanent boven de voordeur van het pand hangt. Het Sociaal Ontmoetingscentrum Ommen opende rond september vorig jaar haar deuren. Inmiddels is volgens bestuurslid Witte meer dan duidelijk dat het centrum in een grote behoefte voorziet.

Voorjaarsmarkt
‘We mogen hier vrijwel dagelijks twintig tot dertig gasten verwelkomen voor een praatje, een spelletje, een kopje koffie of anderszins. Sommigen blijven de hele dag, anderen houden het na een uurtje voor gezien. Niks moet, alles mag hier,’ aldus Witte. Hij en zijn mede-bestuursleden Jan Hogenkamp, Marjan Heemskerk en Linda Wilpshaar kunnen inmiddels bogen op zo’n 14 vrijwilligers. Samen met de gasten werken zij momenteel volop aan producten voor de verkoop op de voorjaarsmarkt, die op vrijdag 12 april bij het Inloophuis wordt gehouden.

‘We hebben het pand van de gemeente in bruikleen gekregen, maar voor het overige zijn wij afhankelijk van subsidies, giften en donaties. Via activiteiten, zoals een voorjaarsmarkt hopen we wat extra centjes in kas te krijgen,’ aldus Witte, die iedereen uitnodigt om een kijkje te komen nemen in het Inloophuis. Het ontmoetingscentrum is elke maandag, woensdag en vrijdag open, van 10.00 – 16.00 uur.

V.l.n.r: Hermien Welink en bestuursleden Gert Witte en Jan Hogenkamp. Foto: Geke Lensen

Lees ook

Ommen wil tot aan 2040 maximaal 1250 woningen erbij

Concept-omgevingsvisie: in de nabije toekomst geen nieuwe bedrijventerreinenOMMEN – De gemeente Ommen wil tot aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.