Home / tweetpost / HTC overklast sportclub Lemele

HTC overklast sportclub Lemele

ZWOLLE/LEMELE – Het scorebord op De Pelikaan in Zwolle-Noord gaf zaterdag iets voor half vijf harde, ontluisterende, maar duidelijke cijfers weer: 4-0. HTC versus sportclub Lemele was kat en muis. De bezoekers uit het bergdorp kregen geen poot aan de trapper en konden thuisclub HTC geen moment partij bieden. Ruan Weelink smeekte arbiter Pot een eind te maken aan de lijdensweg, “fluit toch af!” En nee, de overduidelijke nederlaag was niet aan de dappere doelman te wijten. Zonder Weelink als sta-in-de-weg had de kampioenskandidaat misschien wel de dubbele cijfers gehaald. Het regende kansen voor de Holtenbroek Tuinders Combinatie. Trainer Joop van Dijk heeft goud in handen met dit gezelschap. Tjonge jonge, of er een beetje muziek in zit! Daar kun je als vereniging mee verder. Nu maar hopen dat andere clubs niet met biljetten gaat wapperen.

De wedstrijd dan maar. Hoewel hier nauwelijks sprake van was. Vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Peter Pot zette de thuisclub koers naar de kist van Weelink. Al in de openingsminuut breekt Stan Wissink door de afweer van Lemele. Weelink redt. Nog geen minuut later is Weelink het obstakel dat Martin Pot van scoren afhoudt. De tsunami aan aanvallen gaat maar door. Elke keer is Weelink ‘Last Man Standing’. Bedenkelijke gezichten bij de supportersschare uit Lemele. “Dit houdt geen stand zo”, merkt de geblesseerd toekijkende Thomas van Leusen op. En hij krijgt gelijk, al was deze voorspelling niet al te lastig. Weelink moet als een haas zijn doel uit om topschutter Wissink van zijn zoveelste treffer af te houden. De doelman is net iets eerder bij de bal en peert het speeltuig een eind op de helft van HTC. Daar pikt rechtsback Mark Groenewoud de Derbystar op, bedenkt zich niks en met een grote boog zet de bal koers richting het verlaten doel. Weelink is eindelijk geklopt en kan niet anders dan machteloos toekijken hoe de bal het net streelt. Een wereldgoal! De 2-0 valt op een ongelukkig moment. Pal voor rust geeft libero Jordy van Dartel het leer een fataal zetje na een scrimmage voor de pot van Lemele. En de bezoekers? Het mes op keel. De bal in de ploeg houden was een probleem. HTC zat er kort op en was een maatje te groot. Simpel.

Ook na de thee kon de formatie van Werner Pluim weinig afdwingen. Als Stan Wissink weer eens doorbreekt gaan de alarmbellen af. Weelink moet er weer met loeiende sirenes uit en is een fractie eerder bij de bal. De roei ketst af op de Nike van Wissink, die dit seizoen alles omtovert in goud. De bal zet koers naar het net, waar ie uiteindelijk tot stilstand komt. Het wordt nog erger als Daan Wissink zijn voorhoofd tegen een strakke voorzet van invaller Justiana zet. 4-0. Berusting bij het legioen uit Lemele. Dit HTC was een maatje, misschien wel twee te groot.

Opstelling: Weelink; Pouw (60. Kleinjan), Warmelink, Holsappel, Grefelman, Dijk; Blikman, Schoenmaker, Schottert (45. S. Kleinlugtenbeld); R. Kleinlugtenbeld (75. Marsman), Bakhuis.

Stand 4D: HTC 17-42, DKB 18-40, Daarlerveen 19-39, Kampen 17-29, Bruchterveld 18-28, Wijthmen 18-27, Lemele 18-25, ’s Heerenbroek 16-23, Wilsum 18-21, Dieze West 18-20, SVV ’56 18-12, MVV ’69 18-8 en Daarle 19-8.

Verslag/foto’s: Willem Lampe

Lees ook

FC Ommen heeft de eerste driepunter binnen

Foto: Marvin Veerman (FC Ommen) haalt uit, Jorn Hekman kijkt toe   OMMEN – Op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.