Home / / Honderdste deelnemer Automaatje Ommen

Honderdste deelnemer Automaatje Ommen

OMMEN – Dhr. Schuttert uit Ommen werd vrijdag 15 februari verblijd met een bloemetje omdat hij de honderdste deelnemer van AutoMaatje Ommen is. Dit kwam als een totale verrassing voor mijnheer Schuttert. De bloemen werden gebracht door de coördinator van AutoMaatje Ommen, Ivonne Saueressig van Wijz welzijn. Zij komt bij alle deelnemers voor een intakegesprek.

De 90-jarige mijnheer Schuttert wist wel dat zij zou komen maar had geen idee dat hij de 100e deelnemer van de vrijwillige vervoersservice was. Hij had van meerdere mensen goede verhalen gehoord over AutoMaatje en besloot zich aan te melden mede omdat zijn gezichtsvermogen steeds verder achteruit gaat. Zelf rijden gaat niet meer maar met AutoMaatje kan hij nog wel zelf zijn vervoer regelen en is niet afhankelijk van familie of buren.

ANWB AutoMaatje is in maart 2018 in Ommen gestart. “Met nu al de 100e deelnemer en ruim 600 gereden ritten kunnen we wel zeggen dat het in een behoefte voorziet”, aldus Saueressig. “En er komen elke week nieuwe deelnemers bij”.

ANWB Automaatje is een vervoersservice waarbij vrijwilligers minder mobiele mensen op verzoek vervoeren. Vrijwillige chauffeurs brengen met hun eigen auto tegen een kleine onkostenvergoeding mensen naar het ziekenhuis of de fysiotherapeut. Maar ook familiebezoek of naar de kapper kan met AutoMaatje. De vrijwillige planners zijn elke dag bezig om chauffeurs aan ritten te koppelen.

AutoMaatje Ommen is een samenwerking tussen de gemeente, Wijz welzijn en de ANWB. Voor informatie kunt u bellen met 06-5573 2945.

Lees ook

Promotievideo WAK: ‘Anders dan Anders’

DALFSEN – In de Week van de Amateurkunst (WAK) wordt aan de beoefenaars van diverse …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.