Home / / HODO geeft OVC ’21 les in effectiviteit

HODO geeft OVC ’21 les in effectiviteit

OMMEN – OVC ’21 contra HODO is een ontmoeting tussen de degradanten van een seizoen eerder, die het deze jaargang een stuk beter doen. De ploeg uit Hollandscheveld is zelfs de meest serieuze bedreiging voor koploper Pesse. Jeffrey van Veen en Dave Padding kwam over van Hoogeveen, en de laatste heeft al acht streepjes achter zijn naam staan. Hollandscheveld Overwint Door Oefening doet de clubnaam weer eer aan en kan bogen op een welhaast niet te passeren defensief blok. Doelman Pol hoefde in dertien competitieduels slechts zeven keer te vissen.
Ook op Westbroek bleef het net achter Pol onbezoedeld. Dat mag de thuisclub zichzelf verwijten. Tijdens de pauze begon elke beschouwing in clubhuis De Spil met het woordje ‘als’. Als Tyron Schokker in de tweede minuut alleen voor Pol de Derbystar in het net had geschoven. En wat als Robin Meijerink na een half uurtje ballen vanaf elf meter niet hopeloos had gefaald. De stopper mocht van arbiter Schoonderwoerd vrij aanleggen, nadat Schokker was gevloerd binnen de beruchte lijnen. Meijerink schoot ‘de pengel’ huizenhoog over en vrijwel vanuit de tegenaanval was HODO doeltreffend. Sluitpost Jesper Peul keerde de inzet van Stefan Kikkert, maar had geen antwoord op de rebound van Patrick Timmerman. Als even later Dave Padding een vrije trap op 20 meter van de goal in de touwen jaagt, wacht OVC ’21 een heidens karwei. Na de thee wordt overenthousiast de mand van Pol gezocht. De rust voor de goal ontbreekt keer op keer en dan wordt ook de klok tegenstander van de thuisclub. HODO speelt eveneens niet groots, wel leep en sprokkelt bij iedere valpartij kostbare seconden. De stoere Pol (met korte mouwtjes) blijft keer op keer baas in zijn doelgebied. Dan slaat het noodlot toe. Wesley Haverkort speelt de bal in de voeten van Kikkert, die en paar passen maakt richting Peul en uithaalt. Boem, 3-0, wedstrijd gespeeld. Een deel van het publiek zoekt troost in een biertje, anderen pakken de fiets en trappen mismoedig huiswaarts. De echte supporters die blijven staan zien dat Dave Padding zijn persoonlijke moyenne opvoert en het scorebord een dramatische aanblik geeft, 0-4.
Na de derde nederlaag op rij is OVC ’21 weggezakt op de ranglijst van 4E en speelt geen rol van betekenis meer. De ploeg moet nu veerkracht tonen en komende zondag tegen subtopper KSC laten zien dat het met tegenslagen om kan gaan.

Opstelling: Peul; Leuninge (78. M. Mulder), R. Meijerink, De Wit, Haverkort; J. Meijerink, Ter Burg (45. Nouri), L. Mulder; Schokker, Zandman, Meulenbelt (45. Herbrink).

Stand 4E: Pesse 15-40, HODO 14-34, Titan 17-34, KSC 16-29, Sweel 16-27, OVC ’21 16-25, Wijster 17-21, DSC ’59 16-19, Bargeres 15-18, Schoonebeek 15-17, EHS ’85 16-17, VIOS (O) 16-15, Witteveense Boys 19-9 en DVC ’59 16-7.

Verslag/foto: Willem Lampe

Lees ook

Marleen Hemstede voorgedragen als lijsttrekker CU Ommen

OMMEN – Het bestuur van de ChristenUnie Ommen heeft Marleen Hemstede voorgedragen als lijsttrekker voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.