Home / / Historische Vereniging Nieuwleusen – Jaarvergadering en dialectavond

Historische Vereniging Nieuwleusen – Jaarvergadering en dialectavond

NIEUWLEUSEN – op maandag 8 april houdt de Historische vereniging Ni’jluusn van vrogger, haar algemene leden-jaarvergadering in de zaal van de Ontmoetingskerk. Harry Scholtmeijer en Albert Bartelds verzorgen een inleiding over ‘WETEN WA’J ZEGT’. Beiden zijn streektaalconsulenten bij de IJsselacademie en zij leggen op boeiende wijze uit waar ons dialect vandaan komt, welke verschillende dialecten er in onze regio zijn, hoe ze nog worden gebruikt en over diverse streektaalprojecten die het gebruik stimuleren. De toegang is gratis. Aanvang 19.30 uur in de zaal van de Ontmoetingskerk, Burg. Backxlaan 269 te Nieuwleusen.

Lees ook

Rode Kruis collecteweek

REGIO – Deze week is het de collecteweek van het Rode Kruis. Met een gift …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.