Home / / Het Taalpunt is op zoek naar nieuwe taalcoaches

Het Taalpunt is op zoek naar nieuwe taalcoaches

NIEUWLEUSEN/HARDENBERG – De Taalpunten in Bibliotheek Hardenberg en Dedemsvaart zijn op zoek naar nieuwe taalvrijwilligers. Binnenkort start er weer een basistraining voor taalcoach. Iedereen die het leuk vindt om mensen te helpen met het leren lezen, schrijven en/of spreken van de Nederlandse taal kan zich aanmelden voor deze vrijwillige functie.

Een taalcoach gaat één keer per week met een deelnemer om tafel waarbij die persoon wordt geholpen met bijvoorbeeld het leren lezen, schrijven en/of spreken van de Nederlandse taal. Maar dit kan ook het leren van digitale vaardigheden zijn. Iedereen die dit leuk lijkt of zijn of haar talenten hiervoor kan inzetten wordt uitgenodigd zich aan te melden voor deze vrijwillige functie van taalcoach.

Voorafgaande zal de deelnemer een training krijgen van vier dagdelen om taalcoach te kunnen worden. Uiteraard zal de deelnemer na de tijd ondersteund worden door de taalpuntdocent. De eerstvolgende training start op woensdag 3 april in De Baron te Dedemsvaart van 13.30 – 16.30 uur. De volgende data zijn 10 en 17 april en 1 mei. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via taalpunt@bibliotheekhardenberg.nl. Ook voor vragen kan iedereen contact opnemen via eerdergenoemd e-mailadres. De taalpuntdocent zal dan contact opnemen.

Lees ook

Vechtdal Wonen en Vitaal Vechtdal bundelen de krachten

OMMEN – Woningstichting Vechtdal Wonen sluit zich aan bij Vitaal Vechtdal. Vitaal Vechtdal is een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.