Home / / Hanna en Fay winnaars regionale voorleeswedstrijd

Hanna en Fay winnaars regionale voorleeswedstrijd

OMMEN – Hanna Pool (Shalom, Vriezenveen) en Fay van der Schaaf (De Langewieke, Dedemsvaart) zijn woensdag 6 maart de winnaars van de regionale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd.

Hanna las voor uit ‘De school is weg’ van Jacques Vriens. De jury bewonderde haar rustige en natuurlijke manier van voorlezen. Ze was goed verstaanbaar en heerlijk om naar te luisteren. Fay las een fragment voor uit ‘Lampje’ van Annet Schaap. De jury vond dit een mooie boekkeuze. Ook zat ze goed in het verhaal en las ze met een fijne stem in een goed tempo voor.
Elf kandidaten afkomstig uit Ommen, gemeente Dalfsen, gemeente Hardenberg en gemeente Twenterand deden mee aan deze wedstrijd in Theater De Carrousel in Ommen. De twee winnaars gaan door naar de provinciale ronde in het ZINiNtheater in Nijverdal die plaatsvindt op woensdag 10 april.
De winnaars kregen een boekenbon, bloemen en een oorkonde. Alle deelnemers kregen een bibliotheekbeker met paaseitjes. Alle voorlezers konden wat de jury betreft zo aan de slag als voorlezer bij de VoorleesExpress of als taalcoach.

Lees ook

Rode Kruis collecteweek

REGIO – Deze week is het de collecteweek van het Rode Kruis. Met een gift …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.