Home / / Handbalsters Dalfsen stunten met bekerzege in Amsterdam

Handbalsters Dalfsen stunten met bekerzege in Amsterdam

AMSTERDAM / DALFSEN – De handbalsters van Morrenhof-Jansen Dalfsen hebben woensdagavond voor een daverende verrassing gezorgd in het bekertoernooi. Op bezoek bij VOC Amsterdam won de ploeg in de kwartfinale met 27-33.

Halverwege stond het al 12-20 voor Dalfsen, waarna de zege in de tweede helft niet meer in gevaar kwam. Nele Antonissen was met elf treffers de grote vrouw aan de zijde van Dalfsen. Dankzij deze zege schaart de ploeg zich bij de laatste vier van het bekertoernooi. De halve finales worden gespeeld op 2, 3 en 4 april. De bekerfinale staat zondag 28 april op het programma.

Het bekersucces is een welkome opsteker in donkere dagen voor het tophandbal in Dalfsen. Onlangs kondigde het bestuur van de vereniging aan dat het volgend seizoen stopt met eredivisiehandbal, omdat het niet meer haalbaar zou zijn voldoende eredivisiewaardige speelsters naar Dalfsen te lokken. Een pijnlijk besluit voor de club die tussen 2011 en 2016 nog zes keer op rij landskampioen werd. Inmiddels bekijkt de club of er toch een doorstart op hoog niveau mogelijk is.

Foto: Archief

Lees ook

‘Op het geniale af’ van Benedict Wells

Het Boek van de Week Francis Dean woont met zijn moeder in een trailerpark in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.