Home / / Groots Galaconcert van jeugd SDG Ommen

Groots Galaconcert van jeugd SDG Ommen

OMMEN – Afgelopen zaterdag gaf de jeugd van muziekvereniging Soli Deo Gloria uit Ommen een spetterend galaconcert in hun eigen muziekgebouw voor een uitverkochte zaal. Al sinds de zomervakantie waren de jeugdige muzikanten onder leiding van dirigent Bert Groothedde bezig met de voorbereidingen voor het galaconcert. Van het maken van een flyer en toegangskaartjes tot de aankleding van de zaal; alles werd door de jeugdleden zelf georganiseerd. Voor het concert werd er samengewerkt met een combo, waardoor er naast de fanfare-instrumenten ook zang, gitaren en een ritmesectie te beluisteren waren.

Vanaf 19.30 uur was de zaal open en al gauw stroomde het hele muziekgebouw vol met vrouwen op hakken en heren met strikjes. Van alle kanten werden er stoelen bijgezet. Om 20.00 uur begon het B-orkest met het eerste stuk ‘Panic Button’ en de sfeer was direct goed. Onder het genot van een hapje en een drankje zaten de bezoekers mee te swingen met de vele jazzliederen die het orkest speelde. Ook de jongste jeugdleden van het C-orkest lieten deze avond van zich horen. Tijdens het nummer ‘Fly me to the Moon’ traden ze op in zelfgemaakte maanpakken.

Na een korte pauze was het tijd voor het poponderdeel van de avond. Ook tijdens deze energieke muziek zag je vele toeschouwers meeswingen. Na het concert hoorde men vele reacties uit het publiek dat het een spectaculaire avond was geweest. De sfeer zat er de hele avond goed in, mede door de zaal die een ‘huiskamersfeer’ had. De muzikanten hadden een goed optreden neergezet, waardoor de bezoekers een avondje uit kregen die ze niet gauw zullen vergeten.

Lees ook

Rode Kruis collecteweek

REGIO – Deze week is het de collecteweek van het Rode Kruis. Met een gift …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.