Home / / Geslaagde schoonmaakactie Scoutinggroep Van Pallandt

Geslaagde schoonmaakactie Scoutinggroep Van Pallandt

OMMEN – De welpen van Scoutinggroep Van Pallandt uit Ommen hebben afgelopen zaterdag een schoonmaakactie gehouden in het Centrum van Ommen. De groep van 6 tot 12 jarigen had hierbij hulp van de Rova. De welpen kregen grijpstokken, zakophouders en handschoenen te leen. “Het is goed dat de jeugd leert dat afval niet op straat moet rondslingeren. Op deze manier worden de welpen milieubewust. Ze zien hoeveel zwerfafval er is en hoe lang het duurt voordat afval is afgebroken”, aldus de leiding.

Het centrum van Ommen is mooi opgeknapt. Al met al leverde ruim een uur werk een volle zak afval op. Het afval varieerde van sigarettenpeuken tot fietslampjes en een theelepeltje. Ze hadden nog door willen gaan, maar een hevige regenbui gooide roet in het eten. Gelukkig konden ze schuilen bij eetcafé Flater, waar ze werden getrakteerd op limonade en een lekkere bitterbal.

Lees ook

Het Boek van de Week

We hebben reikhalzend uitgekeken naar dit nieuwste prentenboek van Mark Haayema (zie Boek van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.