Home / / Gemeentetuin Ommen verrijkt met bijenboom

Gemeentetuin Ommen verrijkt met bijenboom

OMMEN – ‘Wunderbar’. Jan Hekman klapt van blijheid in zijn handen. De vreugde van de voorzitter van het Ommer Mannenkoor betreft het planten van een Tetradium Daniellii (bijenboom) in de voortuin van het gemeentehuis. Een boom, die het Mannenkoor vanwege de viering van het 50-jarig jubileum kreeg aangeboden van het MGV Liederkranz 1842 uit het Duitse Gedern.

“Als teken van onze jarenlange verbondenheid en in de hoop dat die verbondenheid de komende jaren alleen maar verder mag groeien”, zei de voorzitter van het Duitse koor onlangs bij het planten van de boom.

Het Ommer mannenkoor heeft als sinds 1969 vriendschapsbanden met MGV Liederkranz 1842. Al die jaren vinden er jaarlijks twee uitwisselingen plaats. “Heel mooi”, prees burgemeester Hans Vroomen, die beschermheer is van het Ommer Mannenkoor. Hij benadrukte dat een boom niet alleen in hoogte groeit, maar ook in de diepte.

“We hopen dan ook dat onze vriendschap zich in de komende jaren ook alleen maar verdiept”, vulde hij aan om vervolgens in de stromende regen de schop ter hand te nemen om samen met de beide koorvoorzitters en andere bestuursleden de boom te planten en een herinneringsbord bij de boom te onthullen. Na alle officiële plichtplegingen hieven het jarige koor en zijn gasten het glas op de vriendschap en de voorspoedige groei van de boom.

De bijenboom kan 10 tot 20 meter hoog worden en bloeit met name in de maanden juli en augustus. De boom draagt in de bloeitijd kleine witte geurende bloemen in breed piramidale pluimen.

Foto: Geke Lensen

Lees ook

Vechtdal Wonen en Vitaal Vechtdal bundelen de krachten

OMMEN – Woningstichting Vechtdal Wonen sluit zich aan bij Vitaal Vechtdal. Vitaal Vechtdal is een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.