Home / Nieuws / Gemeenteraad akkoord, winkels in Dalfsen mogen open op zondag

Gemeenteraad akkoord, winkels in Dalfsen mogen open op zondag

DALFSEN – Winkels in Dalfsen mogen definitief open op zondag. Maandagavond stemde een ruime meerderheid van de gemeenteraad in met het voorstel. 

Het besluit houdt in dat winkeliers in de hele gemeente Dalfsen op alle zondagen van het jaar de deuren mogen openen tussen 12.00 en 18.00 uur. Ondernemers zijn niet verplicht op zondagen open te gaan, dat is een keuze van de winkelier zelf.

“Dit voorstel is gevoed door de uitkomsten van de gesprekken die in januari per kern gevoerd zijn tijdens een bijeenkomst met vertegenwoordigers van middenstandsverenigingen, kerken en Plaatselijk Belangverenigingen”, liet de gemeente eerder weten.

Politiek
GemeenteBelangen, PvdA, VVD en D66, allemaal stemden ze maandagavond vóór de zondagsopenstelling. “We kunnen mekaar wel voor de gek houden, maar nu gaan we allemaal naar Dedemsvaart of Heino op zondag”, sprak Leander Broere van de PvdA. Voor het CDA was het geen eenvoudig onderwerp, maar ook die partij stemde uiteindelijk wel in met het voorstel.

Alleen voor de ChristenUnie gaat de invoering van de zondagsopenstelling te ver. Luco Nijkamp: “Er is te veel onduidelijk. Zoals de kwetsbaarheid van kleine ondernemers, daar is helemaal niet naar gekeken. Duurzaamheidseffecten zijn niet meegenomen. En een groot deel van de Dalfser bevolking is gewoon tegen dit voorstel. Misschien wel de meerderheid, wij sluiten dat niet eens uit.”

Kerkelijke gemeenschap
De beslissing van de gemeenteraad is een teleurstelling voor de kerkelijke gemeenschap in Dalfsen. Zo liet de Protestantse Gemeente eerder al weten een ‘jachtige 24 uurs economie te willen vermijden’.

Het schreef in een brief aan de gemeente: “Voor velen is de zondag de dag waarop de kerkgang plaats vindt. Derhalve is de opening van winkels rondom de kerk niet passend vanwege de verstoring van rust rondom kerkdiensten, zowel in de ochtend als in de middag.”

De Dalfser politiek was echter een andere mening toegedaan. Voortaan zijn alle winkeliers in de gemeente Dalfsen vrij om hun deuren op iedere dag van de week te openen.

Lees ook

Rode Kruis collecteweek

REGIO – Deze week is het de collecteweek van het Rode Kruis. Met een gift …

One comment

 1. He he eindelijk weer rust in ons mooie Dedemsvaart,
  allemaal kooplustigen uit Dalfsen die hier onze winkels
  kwamen leegkopen, eindelijk weer onze eigen parkeerplaatsen
  bereikbaar voor de dedemsvaarters, geen lange rijen meer
  voor de kassa omdat heel Dalfsen hier boodschappen
  kwam doen… Dalfsen was echt ook compleet
  uitgestorven omdat ze allemaal hier waren. Laten we mekaar niet voor de gek houden. Topbeslissing, eindelijk rust op zondag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.