Home / / Film ‘La Pazza Gioia’ en Hadyn Jeugd Strijkorkest in De Stoomfabriek

Film ‘La Pazza Gioia’ en Hadyn Jeugd Strijkorkest in De Stoomfabriek

DALFSEN – Bij Theater de Stoomfabriek aan de Vecht in Dalfsen komen aankomend weekend zowel de filmliefhebbers als de muziekliefhebbers aan hun trekken. Vrijdag 15 maart is de film ‘La Pazza Gioia’ van Paolo Virzi te zien. Zondag 17 maart pakt het theater uit met een concert van het Haydn Jeugd Strijkorkest.

La Pazza Gioia (dolle vreugde) is een roadmovie van formaat, die van begint tot eind weet te boeien. Beatrice en Donatella. De ene een ras-opportunist, de ander van het type stille wateren, diepe gronden. Twee absolute tegenpolen die samen weten te ontsnappen uit een psychiatrische instelling ergens in het Italiaanse Toscane. Valeria Bruni Tedeschi speelt Beatrice, een nymphomane, een fantast, die ervan overtuigd is dat de
groten der aarde tot haar vriendenkring behoren. Donatella (Micaela Ramazotti – Virzì’s eigen vrouw, red.) is jong en gesloten en leeft in haar eigen mysterieuze wereld.

De film is vrijdag 15 maart om 20.00 uur te zien in Theater De Stoomfabriek. Kaarten kosten 4.50 euro.

Jonge introducé mee naar Haydn Jeugd Strijkorkest

Van een bescheiden groepje van twaalf groeide het Haydn Jeugd Strijkorkest onder leiding van artistiek leider en dirigent Jan-Ype Nota in ruim dertig jaar uit tot een jeugdorkest van naam met circa dertig meiden en jongens van 12 tot 19 jaar.

Hoe mooi en leuk klassiek kan zijn willen de leden van het Haydn Jeugd Strijkorkest graag laten horen en zien aan hen die tussen de acht en achttien jaar zijn. Welnu, wie als volwassene een kaartje koopt krijgt een gratis kaartje voor zijn of haar (klein)kind, neefje, buurmeisje of iemand anders in die leeftijdscategorie. Het leuke is: ze maken in de zaal de voorbereiding mee, ze krijgen een toelichting op het concert en na afloop is er een meet & greet met de orkestleden. Het repertoire is breed en aantrekkelijk. Er worden werken gespeeld van Dag Wirén, Johan Svendsen, Joseph Haydn en Antonin Dvorak.

Een jonge introducé meenemen? Bestel een kaart via klassiek@theaterdestoomfabriek.nl onder vermelding van naam en leeftijd van de jongere en uw eigen naam en e-mailadres. Zondag 17 maart dus in Theater De Stoomfabriek. Aanvang: 15.00 uur.

Kaarten voor zowel de filmvoorstelling als het concert zijn verkrijgbaar via www.theaterdestoomfabriek.nl en bij Primera in de Prinsenstraat in Dalfsen.

Lees ook

Danique Noordman speelt de komende drie jaar bij PEC Zwolle

DALFSEN – Voetbalster Danique Noordman (17) uit Dalfsen speelt de komende drie seizoenen voor PEC …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.