Home / / Expositie Dirk Jan Ekkel in Anjerpunt

Expositie Dirk Jan Ekkel in Anjerpunt

HOONHORST – In de serie ‘Kunst uit het Vechtdal’ exposeert Dirk Jan Ekkel (1943) in de maanden maart en april olieverfschilderijen in Anjerpunt Hoonhorst/zaal Kappers.

Dirk Jan Ekkel is begonnen als decoratieschilder. Van daaruit ontstond zijn liefde voor het schilderen van landschappen. Pas op latere leeftijd besloot hij om naar de kunstacademie te gaan waar hij een tweejarige opleiding genoot. Na zijn opleiding ontmoette hij Henk Helmantel, fijnschilder en bekend van onder meer zijn stillevens en kerkinterieurs. Hoewel in veel van zijn schilderijen is te zien dat hij door Helmantel is beïnvloed, heeft Dirk Jan Ekkel wel degelijk een eigen stijl ontwikkeld. Sinds 1998 werkt hij aan een eigen collectie, vooral stillevens, maar ook landschappen en portretten. Zijn realistische olieverfschilderijen zijn uit meerdere lagen opgebouwd: de eerste laag dun, zonder details, de tweede laag met meer verf, voller geschilderd en gedetailleerd, overgangen van schaduwen naar licht en de derde laag weer heel dun, met lijnolie, glaceren genoemd, waarmee hij kleuren meer helder of donker maakt.
Dirk Jan: “Belangrijk is de stofuitdrukking, papier moet je horen kraken, de zoete geur van druiven moet je ruiken, de ruimte moet je voelen.”
In het Anjerpunt/zaal Kappers toont Dirk Jan een mooi overzicht van zijn meest recente werk.

Openingstijden expositie op ma t/m wo van 13.30 tot 17.00 uur, op do t/m zo van 10.00 tot 17.00 uur.

Lees ook

Organisatie Sukerbietenfeest is er, in afwachting van vergunning, klaar voor

LEMELERVELD – Stichting Festiviteiten Lemelerveld, de organisatie van het Sukerbietenfeest, hoopt op een vergunning. Als …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.