Home / / Eerste exemplaar Glossy (G)OUD

Eerste exemplaar Glossy (G)OUD

NIEUWLEUSEN – Wout Noorman, directeur Saam Welzijn, reikte afgelopen week de eerste glossy (G)OUD uit aan burgemeester Erica van Lente van de gemeente Dalfsen. Deze glossy, in een oplage van 3500 exemplaren, wordt deze week bezorgd bij alle 70-plussers in de gemeente Dalfsen.

De glossy is gemaakt door vrijwilligers. Drie vrijwilligers van Saam Welzijn hebben een zevental inwoners uit de gemeente Dalfsen geïnterviewd en gevraagd naar hun beleving van positief ouder worden in de gemeente Dalfsen.
Het betrof inwoners die erg actief zijn in het dorp, buurt- en leefomgeving en die volop in het leven staan. Het thema positief ouder worden is geïnspireerd op visie van het team ouderenwerk in Dalfsen en werd geschreven door Magriet Zandink. “Wij geloven in een samenwerking waarin ouderen mee kunnen blijven doen, zich gekend, gezien en gewaardeerd voelen” aldus Noorman.
“Deze glossy is een eenmalige uitgave. In de glossy wordt ingegaan op een aantal onderwerpen zoals; Streef naar een betekenisvol en zinvol leven, houdt de sociale contacten op peil, blijf lichamelijk en geestelijk actief, anticipeer op de toekomst en probeer positief in het leven te staan. Ook staat er in de glossy een column van wethouder Jan Uitslag en een gedicht van dichter K. Geerds.
Daarnaast bevat de glossy een uitnodiging voor het symposium ‘Positief ouder worden’ dat dinsdag 26 maart van 13.00 tot 16.00 uur gehouden wordt (inloop vanaf 12.45 uur) in de Trefkoele+ te Dalfsen.
Voor dit symposium zijn een viertal interessante en boeiende sprekers uitgenodigd. Eveneens presenteren, tijdens de inspiratiemarkt, diverse organisaties zich met trends en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van wonen, zorg, welzijn, vervoer, cultuur en ontspanning. Hierbij kan gedacht worden aan (zorg)robot, vernieuwende thuis technologie, (brand)veiligheid, mantelzorg, dagopvang et cetera, aldus Judith Bos, welzijnswerker Saam Welzijn Dalfsen.

Tekst/foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Rode Kruis collecteweek

REGIO – Deze week is het de collecteweek van het Rode Kruis. Met een gift …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.