Home / / Dorpsdominee vertelt in eerste ‘Verhalen Café’ in De Spil

Dorpsdominee vertelt in eerste ‘Verhalen Café’ in De Spil

NIEUWLEUSEN – Kulturhus De Spil in Nieuwleusen gaat van start met een Verhalen Café, dat eens per maand zijn deuren opent. Elke maand wordt hier een bijzonder verhaal verteld. Stuk voor stuk boeiende verhalen van en door mensen die in Nieuwleusen wonen, werken of geboren zijn. Gasten als Bart Trouwborst, Ed Bijker, Manon Flier, Erica van Lente en Nieuwleusen synergie, vertellen hun persoonlijke verhaal.

In het eerste ‘Verhalen Café, op woensdag 27 maart van 20.00 tot 21.00 uur in De Spil, geeft de Nieuwleusener dorpsdominee Bart Trouwborst een inkijkje in zijn leven. Hij vertelt over wat hem heeft doen besluiten predikant te worden en wat hem hierin drijft, toen en misschien ook nu nog. Ook komen vast zijn hobby’s en andere passies zoals zonnebloemen verzorgen, vakantie in Zeeland, boeken schrijven, alles weten over Israël, en wie weet wat nog meer voorbij.

Op 24 april komt Ed Bijker (van Ed Bijker tuinen) onder andere vertellen over zijn ‘winnende tuin’. En die avond is ook de bijenhouders vereniging aanwezig om uit de doeken te doen hoe bijen ons leven mogelijk maken en wat vrijwilligers hiervoor doen.

Op 29 mei is Manon Flier bereid gevonden om over haar leven te praten. Ze groeide op in Nieuwleusen, begon hier ook te volleyballen, en volleybalde over de hele wereld. Het leverde boeiende ervaringen en herinneringen op waarover ze ons graag komt vertellen.

In de eerste reeks van verhalen mag die van de nieuwe burgemeester Erica van Lente zeker niet ontbreken. Sinds half januari is ze in functie. Waarom koos ze voor Dalfsen, hoe word je burgemeester en wat treft haar als ze inwoners uit onze gemeente spreekt, zijn vragen die ze ongetwijfeld gaat beantwoorden.

Na de zomervakantieweken komt Nieuwleusen Synergie om te vertellen hoe Nieuwleusen de energietransitie gaat aanpakken. Niet hoogdravend maar vast ook met concrete tips hoe we ons allemaal moeten voorbereiden op toekomstige ontwikkelingen en wat onze eigen energiecoöperatie al van plan is.

De toegang is gratis. Meer informatie over het verhalencafé: www.despilnieuwleusen.nl/verhalencafé.

Lees ook

Oud papier Ommen

OMMEN – De leden van de Ommer muziekverenigingen De Bazuin, Soli Deo Gloria en Crescendo …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.