Home / / Dialectavond Historische Kring Dalfsen

Dialectavond Historische Kring Dalfsen

DALFSEN – In het kader van ‘Maart dialectmaand’ houdt de Historische Kring Dalfsen donderdag 28 maart haar jaarlijkse dialectavond in De Overkant aan het Kerkplein te Dalfsen. Om in de stemming te komen lezen Wim van Oenen, Marti Brouwer en Ab Goutbeek een kort verhaal van eigen hand voor. Daarna komt het hoofdgerecht, de quiz ‘Kiek’n wa’j zegt’.
Willie van Oenen leest haar verhaal ‘De Bladbloazer’ voor. Dit verhaal bevat allerlei typische dialectwoorden uit Dalfsen en directe omgeving. De aanwezigen krijgen vervolgens de gelegenheid om hun kennis van het dialect te tonen door de betekenis van de woorden te bepalen. Wie de meeste woorden goed heeft krijgt een prijs en mag zich dit jaar de titel van dé dialectkenner van Dalfsen aanmeten. De avond wordt gepresenteerd door Jan Sibelt en Gerlof Veldhuis verzorgt de muzikale begeleiding. De avond begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk.

Lees ook

Wil Lemele wél of niet haar dorpswinkel terug?

LEMELE – Vorig jaar 1 september was de sluiting van de dorpswinkel in Lemele een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.