Home / Vechtdal Centraal / De bank van Derk van Dijk en Eline Grol

De bank van Derk van Dijk en Eline Grol

Advertorial

Wat op 14 juli 2013 een leuke zomerse vakantiemiddag in Engeland moest worden, werd voor Derk van Dijk een dramatische middag die zijn leven ingrijpend zou veranderen. Hij werd aangereden door een dronken automobilist en raakte zwaar gewond. Jaren van herstel en revalidatie volgden. Hij liep studievertraging op maar zette door. Halverwege 2018 studeerde hij af en in het voorjaar van hetzelfde jaar kocht hij samen met vriendin Eline Grol zijn eerste woning in Dedemsvaart.

Toekomstplannen maken
“Welkom, kom binnen”, is de hartelijke begroeting terwijl de voordeur open zwaait. Samen met Anita Visscher, financieel adviseur bij de Rabobank schuiven we aan de eettafel in de gezellige woonkamer. Met een dampende kop koffie voor ons vertelt Derk enigszins terughoudend zijn verhaal. Achter hem liggen ingrijpende jaren die in het teken stonden van fysiek herstel en een lange juridische strijd, die begin 2018 financieel werd afgesloten met een schadevergoeding. “Daarvan hebben we eerst mijn ouders mee op vakantie genomen, als dank voor alle zorg en steun in de afgelopen jaren”, glimlacht Derk. “En met het vooruitzicht dat ik dat jaar zou afstuderen en hopelijk een baan zou vinden, maakten we ook plannen voor onze toekomst samen.”

“Andere hypotheekverstrekkers haakten af”

Bijzondere situatie
Ze wilden graag een huis kopen en gingen daarom voor een oriënterend gesprek naar de Rabobank. Anita blikt terug op dit eerste gesprek; “Zoals gebruikelijk schetsten we eerst samen een plaatje van Derk en Eline’s wensen en de te verwachten uitgaven en inkomsten. Derk zou halverwege het jaar afstuderen en hoopte op een baan, maar had die nog niet. Naast zijn schadevergoeding waren er op dat moment dus nog relatief weinig vaste inkomsten. Een bijzonder en niet gangbaar uitgangspunt dus.” En daar waar andere hypotheekverstrekkers op basis hiervan afhaakten, ging Anita met haar kennis en jarenlange ervaring voor Derk en Eline aan de slag.

Dit is ons huis!
“Derk en Eline lieten zien dat ze serieus waren. Daarom besprak ik hun situatie intern bij de Rabobank en kon ik ze gelukkig laten weten dat wij mogelijkheden voor hen zagen.” Daarna ging het snel. “We wilden tijdens de Open Huizendag wat ‘kijkervaring’ opdoen maar zagen kort daarvoor dit huis”, vertelt Eline terwijl ze blij om zich heen kijkt. “Vrijdags bekeken we het samen, zaterdags met onze ouders en zondags wisten we het zeker; dit is ons huis! Na een dag heen en weer bieden hebben we het op maandag, onder voorbehoud van financiering, gekocht.” Toch vonden ze het nog wel spannend, of die financiering wel daadwerkelijk rond zou komen. “We hadden vertrouwen in Anita, maar wisten ook dat onze situatie niet gangbaar was”, verklaart Derk. Ze hoefden gelukkig niet heel lang in spanning te zitten. “Ik weet nog precies waar we liepen toen Anita ons met het goede nieuws belde”, lacht Eline. “We zijn super blij met dit huis.”

Kijk voor meer verhalen op http://rabo.nl/vvs/debankvan

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.