Home / Uncategorized / Damito beurs in Dalfsen voor herhaling vatbaar

Damito beurs in Dalfsen voor herhaling vatbaar

Op donderdagmiddag werd de beurs geopend door burgemeester Erica van Lenthe. Bij binnenkomst valt het direct op: ons kent ons. En zo niet, dan veranderen we dat. De sfeer die er hangt is echt een dingetje. De Dalfser ondernemers doen het samen. Honderddertig stands en zeventig vrijwilligers. “Niks blijft aan de strijkstok hangen”, vertelt Gerlof Veldhuis, die ook vrijwillig de handen uit de mouwen steekt.

Door: Gerlant Zielman
Foto’s: Johan Bokma

Alle inkomsten zijn namelijk voor de Imminkhoeve in Lemele. De beurs wordt om de drie jaar gehouden in cultuurcentrum Trefkoele+ in Dalfsen. Ruim 4500 mensen namen een kijkje. Bij de voorgaande editie werd er 52.000,- opgehaald. De definitieve opbrengst van deze editie wordt over enkele weken bekendgemaakt. “Het zal er niet ver van af zitten”, zegt Ronald Booijink. “Onze inkomsten zijn niet afhankelijk van de bezoekersaantallen, maar hoofdzakelijk van de standverhuur.”

Alle kernen uit de gemeente zijn vertegenwoordigd op een eigen ‘plein’. De gemeente is ook aanwezig. Zij laten met een watertafel de bezoekers spelenderwijs zijn wat het verschil is tussen een versteende tuin en een met grind of een gazon. Dat alles in het belang van de klimaatadoptatie. Alle informatie over ‘project Stroombeek’ is te vinden op de gemeentelijke site. Ze verwijzen naar een stand van de Rabobank, waar je nu 500,- korting krijgt als je investeert in duurzaamheid. “Dan heb je het eerste 500,- te duur gemaakt”, zegt Thomas Schrijver, die lacht als een boer met kiespijn.

Thomas vertelt wel graag mee te werken aan duurzame investeringen. Hij weet dat de bedrijven er niet staan om meer werk te krijgen. Ze kunnen er zelfs geen werk meer bij hebben. Het gaat vooral om het plan dat ze gezamenlijk presenteren. “Het is een consumentenbeurs. Dat is eigenlijk helemaal niet onze doelgroep, maar we kunnen er goed netwerken. Daarnaast leren we andere ondernemers uit de omgeving kennen”, aldus Herman van Lenthe.

Lees ook

Talkshow moet helpen taboe op zelfmoord te doorbreken

Documentaire WAAROM NIET EERDER in première REGIO – Op 18 januari – Blue Monday – lanceert GGD …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.