Home / / Dalfsenaar Ronald Schuman fietst en schaatst voor goed doel

Dalfsenaar Ronald Schuman fietst en schaatst voor goed doel

DALFSEN – Dalfsenaar Ronald Schuman, lid van de Toerclub Dalfsen en IJsclub Stokvisdennen Dalfsen, gaat zondag 17 maart meedoen aan de Hollandse100. Hij gaat – in en rondom Thialf Heerenveen- 10 km schaatsen en 90 km fietsen voor een goed doel: onderzoek naar lymfeklierkanker.

Tekst: Evert Jan Goos

‘Ik fiets veel en heb vroeger veel geschaatst, maar de laatste jaren kwam ik hier niet veel meer aan toe” vertelt Ronald. “Tijdens de jubileumschaatsavond van de IJsclub Stokvisdennen in november begon het toch weer te kriebelen om meer te schaatsen…. En hoe mooi is het om nu deze twee sporten op 17 maart te combineren voor het goede doel: geld voor onderzoek.

“Dagelijks horen we over zieke familieleden, vrienden, collega’s of andere bekenden die lijden aan kanker. Door mijn deelname hoop ik meer geld in te zamelen voor dit goede doel. Elke euro is weer meer onderzoek voor de bestrijding van deze ziekte.” Verder benadrukt Ronald: ’10 km schaatsen en 90 km fietsen is voor mij een sportieve prestatie, maar natuurlijk niet te vergelijken met de strijd van die mensen die tegen kanker moeten vechten.”

Ronald en dus het onderzoek steunen kan via deze link. Vier weken voor het evenement, waarbij 10 kilometer wordt geschaatst en 90 kilometer wordt gefietst om geld op te halen voor onderzoek tegen lymfeklierkanker, kent de tocht naast de deelname van Ronald al een aantal hoogtepunten.

Zo is er al ruim een ton opgehaald en hebben al ruim 400 deelnemers zich inschreven, waaronder BN’ers. Het initiatief van St. Lymph&Co streeft ernaar financiering van fundamenteel onderzoek naar de aard en behandeling van lymfeklierkanker mogelijk te maken en meer aandacht te genereren voor deze vorm van kanker. Zie ook: www.lymph-co.com. Het inschrijfgeld én alle donaties komen volledig ten goede aan de onderzoekspot voor fundamenteel onderzoek. Meedoen aan deze actie? Ga naar www.dehollandse100.nl of steun de actie van Ronald via deze website.

Tekst: Evert Jan Goos

Lees ook

Wethouder Ko Scheele leest voor bij de bieb

OMMEN – Van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari zijn de Nationale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.