Home / / Dalfsen heeft fijnste station van Nederland!

Dalfsen heeft fijnste station van Nederland!

DALFSEN – Dalfsen heeft het fijnste station van Nederland! Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Spoorwegen.

“Voor ons een volkomen verrassing”, zegt Annemarie Eilert, die samen met haar broer Joost al ruim zeven jaar het grand-café Het Oude Station in Dalfsen runt. “Wij hebben niets gemerkt van een enquête of iets dergelijks. Ik werd ’s morgens gebeld met de mededeling dat Dalfsen gekozen was als fijnste station van Nederland. Ja, best wel een beetje trots. Wij doen gewoon ons werk en proberen het de klanten naar de zin te maken. Ons grand-café is laagdrempelig. Mensen met wandelschoenen en wandelaars met hondjes, iedereen is hier van harte welkom. Wij ervaren wel dat ook de treinreizigers hier gemakkelijk binnen lopen. Even naar het toilet, wij doen daar nooit moeilijk over. Och later komen ze met vrienden wel weer eens een kop koffie halen of een stukje eten.”

Zo ook Albert Jan, Rachel, Kim en Roos. Zij zitten gezellig aan een tafeltje bij het raam en hebben net een uitsmijter achter de kiezen. “Wij komen hier regelmatig. Met een knipoog naar Annemarie: “Een gezellige gastvrouw en het eten is hier ook heel lekker.”
“Ook drink ik samen met vrienden na terugkomst met de trein nog weleens een drankje” zegt Albert Jan.

Terwijl er juist twee treinen stoppen en tientallen reizigers het perron af- en oplopen zitten een tafeltje verderop Roel en Gerda Smelt uit Dalfsen.
“Ja, we lazen het vanmorgen in de krant: Dalfsen heeft het fijnste station van Nederland. Geweldig vinden we dat. Wij drinken hier na een wandeling regelmatig een kopje koffie. Dan te bedenken dat er circa tien, vijftien jaar geleden nog over gesproken werd om de hele boel tegen de vlakte te gooien. Kijk eens om je heen, hoe gezellig is het hier”, zegt Roel terwijl Annemarie nog een kopje koffie serveert.
“Wij wandelen en fietsen en treinen regelmatig en gaan hier dan even zitten. En ze hebben hier de lekkerste appeltaart van allemaal”, merkt Gerda lachend op. Dalfsen ‘Fijnste station van Nederland’….daar zijn wij het volledig mee eens!”

Tekst/foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Het Boek van de Week

We hebben reikhalzend uitgekeken naar dit nieuwste prentenboek van Mark Haayema (zie Boek van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.