Home / / College van B&W legt herzien duurzaamheidsbeleid voor aan Dalfser gemeenteraad

College van B&W legt herzien duurzaamheidsbeleid voor aan Dalfser gemeenteraad

DALFSEN – Het college van B&W legt op 11 maart het herziene plan voor het duurzaamheidsplan voor aan de gemeenteraad van Dalfsen. Aanleiding voor deze herijking zijn de energietransitie en de ontwikkelingen die daardoor in hoog tempo op de gemeente afkomen. Het college zet in op het ontwikkelen van een reële en acceptabele Dalfser Energiemix, het opstellen van een warmteplan voor iedere wijk en actieve deelname aan het samenwerkingsverband Regionale Energie Strategie (RES).

“De gemeente wil op het vlak van duurzaamheid een actueel actieplan, meer regie en een versnelling van de lokale energietransitie. In 2018 zijn diverse momenten geweest waarbij de gemeente geconfronteerd werd met onverwachte of ongewenste ontwikkelingen. Bijvoorbeeld de diverse plannen voor grote zonneparken en de bijbehorende maatschappelijke onrust. Positief zijn de initiatieven rondom waterstof en de projecten van de vrijwilligers van onze Duurzame Dorpen”, laat de gemeente weten.

Lees ook

S.V. Nieuwleusen helpt Stichting Hand in Hand

NIEUWLEUSEN – Afgelopen zaterdag staken spelers en kaderleden van het 1e elftal, bestuursleden en leden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.