Home / / College van B&W Dalfsen is akkoord met het in procedure brengen van het zonnepark van en voor Lemelerveld

College van B&W Dalfsen is akkoord met het in procedure brengen van het zonnepark van en voor Lemelerveld

Het plan voor een zonnepark van ongeveer 3 hectare ten noordoosten van de kern Lemelerveld is positief beoordeeld door het college van B&W. De vrijwilligers van de lokale energiecoöperatie Duurzaam Leefbaar Lemelerveld zijn vele jaren bezig geweest met de voorbereiding. De omgevingsvergunning is aangevraagd en inmiddels in behandeling genomen. Het College is bereid om een verklaring van geen bedenkingen aan te vragen bij de gemeenteraad. In april zal de raad zich hierover buigen.

Grote zonneparken hebben de afgelopen jaren de gemoederen in de gemeente Dalfsen flink bezig gehouden. Het zonnepark in Lemelerveld heeft een relatief klein oppervlak en de bouwhoogte van de panelen is laag en blijft onder de 1,5 meter. De ligging is ten noorden van de Waterinkweg, op ruime afstand van de woningen. Door de groene aankleding past het park goed bij de omgeving en het landschap. Tot slot komen de opbrengsten geheel ten goede aan het dorp.

Herijkt beleid grootschalige opwek duurzame energie

Het zonnepark in Lemelerveld past binnen het herijkte beleid grootschalige opwek duurzame energie dat afgelopen maandag is besproken binnen de gemeenteraad. In december 2018 heeft de gemeenteraad van Dalfsen tot deze herijking besloten en daarbij ook besloten om voorlopig geen nieuwe voorstellen voor grootschalige opwek van duurzame energie in behandeling te nemen. Voor vijf plannen waarover al overleg met de gemeente was gevoerd werd een uitzondering gemaakt. Deze initiatiefnemers hebben tot 1 april 2020 de tijd gekregen om tot realisatie te komen. Het zonnepark in Lemelerveld is één van deze vijf plannen. Vergunningaanvragen voor nieuwe initiatieven voor grootschalige opwek van duurzame energie worden voorlopig nog afgewezen, in afwachting van definitieve besluitvorming over het nieuwe beleid

Lees ook

Lampie

Zóóó, het gaat gebeuren! Lang genoeg gewacht. Niks krantje lezen. Na een straf ontbijt met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.