Home / / CDA Ommen steunt plannen kinderboerderij Ommen

CDA Ommen steunt plannen kinderboerderij Ommen

OMMEN – Het CDA Ommen komt tijdens de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering met een motie om het voor de kinderboerderij Ommen mogelijk te maken om te beschikken over lespakketten van de IVN. Hiermee kunnen zij natuureducatie aan de scholen in Ommen aanbieden.

Tijdens een werkbezoek van Moniek Kleinsman (kandidaat CDA Provinciale Staten) aan de kinderboerderij Ommen bleek tijdens de gesprekken met Jeannet Kragt en Egbert Meilink van de Kinderboerderij dat Ommen de enige gemeente in Overijssel is die geen lid van de IVN is, waardoor de lespakketten bij de Ommer scholen niet gratis kunnen worden aangeboden. De kosten die hiermee zijn gemoeid, zijn 5.000 euro. “Zonde en onnodig”, zegt CDA Ommen. “Hier willen we als CDA Ommen graag verandering in aanbrengen, zodat de kinderboerderij dit voorjaar al over de lespakketten kan beschikken”.

Inmiddels bevindt de kinderboerderij zich alweer twee jaar op de prachtige locatie vlakbij het Laar en recreatiebedrijf de Koeksebelt. Jaarlijks trekt de kinderboerderij met 44 diersoorten maar liefst 25.000 bezoekers, ze werken onder andere actief samen met scholen, de Koeksebelt en hebben maar liefst 50 vrijwilligers die in touw zijn om jong en oud een plezierige belevenis te bieden. En dat zijn er eigenlijk nog te weinig. Het liefst hebben ze nog meer vrijwiligers, want plannen, ideeën en wensen zijn er genoeg.

Jeannet Kragt en Egbert Meilink lieten weten dat de Kinderboerderij flink in ontwikkeling is. Andere prachtige duurzame wensen en ideeën die ze ook nog hebben zijn: het op korte termijn realiseren van een belevingspad. De tekeningen zijn al gereed, nu de financiën nog. Daarnaast is er de duurzaamheidswens: meer zonnepanelen op het dak en wanneer er energie overblijft deze ter beschikking stellen aan het Laar. De kinderboerderij wil met de jeugd ook meer gaan doen op het gebied van sport en spel.

CDA Ommen: “Kortom prachtige ideeën en plannen die de moeite waard zijn en die onze aandacht meer dan waard zijn! Maar stap voor stap, een eerste stap die we doen is hopelijk samen met de andere politieke collega’s geld beschikbaar stellen voor het IVN lidmaatschap, zodat de kinderboerderij de natuureducatie verder kan doorontwikkelen. Want hoe mooi is natuurles op locatie met de dieren om je heen!”

V.l.n.r: Raadslid Jacqueline Tuinbeek, fractievoorzitter Annelies Bakelaar, Jeannet Kragt, raadslid Harry Löwik en Egbert Meilink.

Lees ook

‘Op het geniale af’ van Benedict Wells

Het Boek van de Week Francis Dean woont met zijn moeder in een trailerpark in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.