Home / / ‘Burn out or burn in’ van Robin Kisjes in De Stoomfabriek

‘Burn out or burn in’ van Robin Kisjes in De Stoomfabriek

DALFSEN – Robin Kisjes mag dan nog lang geen dertig zijn, maar haar naam als theaterregisseur zoemt al wel rond in het wereldje. Haar tweede proeve van bekwaamheid, gespeeld door het gezelschap van Met de Botte Zijde, is donderdag 28 maart vanaf 20.00 uur te zien in Theater De Stoomfabriek in Dalfsen.

“In de huidige maatschappij zijn we constant op zoek naar perfectie. We leggen de lat steeds hoger en dat brengt de nodige consequenties met zich mee. ‘De perfecte mens: burn out or burn in’ laat op spijkerharde en komische wijze zien wat er gebeurt als de prestatiedrang bezit van je neemt. Een komische voorstelling over de ziekte van deze tijd”, aldus Kisjes, die maatschappijkritisch theater maakt met een komische, absurde twist en meer voldoening haalt uit het regisseren en schrijven van scripts dan uit het spelen zelf.

Alles wat er op het toneel gebeurt is een afspiegeling van de maatschappij. Dat is zo’n beetje het handelsmerk van Robin. “Ik wil weten waar men zich boos over maakt en dat gebruik ik als basis. Hierbij probeer ik wel altijd zaken van verschillende kanten te belichten. Helaas is dat niet altijd de oplossing: mensen willen vaak horen wat ze al eerder hebben gehoord. De rauwheid die in mijn stukken ontstaat vanwege deze polarisatie, probeer ik iets te verzachten met – soms absurde – humor. Tragedie en komedie staan bij mij in dienst van elkaar.”

Welnu, ‘De perfecte mens: burn out or burn in’ wordt gespeeld door Willeke de Boer, Michael de Roos, Sijmen de Jong en Michael Bot. Nienke van der Ploeg is te horen als voice-over. Het is een komische en tegelijkertijd spijkerharde voorstelling over de ziekte van deze tijd en laat zien wat er gebeurt als de prestatiedrang bezit van ons neemt. Bijvoorbeeld in het geval van Marieke van Beek die op zekere dag bij arbeidsbureau ’screen yourself’ binnen stapt. Ze neemt deel aan de SY1 sessie.

Een virtuele screening die haar zal matchen aan ‘the perfect job’. Tijdens de screening haalt Marieke vele punten, maar genoeg is nooit genoeg. Falen blijkt geen optie meer en de perfectie is ver te zoeken.

Kaarten voor de voorstelling kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar via www.theaterdestoomfabriek.nl en bij Primera in de Prinsenstraat.

Foto: Robert Westera Fotografie

Lees ook

‘Het zijn mensen die aan hun lot worden overgelaten’

Lopen voor nieuwe kansen DALFSEN – “Je zult maar op de verkeerde plek geboren worden. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.