Home / / Burgemeester Erica van Lente het schip in voor Tour du ALS

Burgemeester Erica van Lente het schip in voor Tour du ALS

DALFSEN – Toneelgroep Oese Volluk had zaterdagavond de vaart er in met de komedie Het Schip In. De bezoekers genoten van alle belevenissen op en rond het schip de Koningin van het Rijn- en Vechtdal. De opbrengst van de avond was voor Tour du ALS Team Dalfsen & Team Nieuwleusen. Eén van de passagiers was mensensmokkelaar Klaas de Bruin. Hij zag de cruise als een middel om de Soedanese bootvluchteling Abdo ongezien naar Nederland te smokkelen. Aan boord stond hij voor de uitdaging om Abdo te verstoppen en te voorzien van eten en drinken. Abdo ging zelf ook op onderzoek uit en dat werd haar bijna fataal. Machinist Wil van Luik bracht redding en werd door Abdo in vertrouwen genomen. De door Wil geregelde schuilplaats voor Abdo zorgde voor de nodige hilarische situaties. Drie gastspelers kwamen aan boord van het schip van kapitein Kroes. Berry Pannen vertolkte de overenthousiaste kok die zijn nieuwste culinaire hoogstandje aan zijn collega’s en de zaal presenteerde. Matroos Klaske Buitenhuis betrapte de machinist die die het spannende drankje absint wilde proeven. Burgemeester Erica van Lente kwam hoogstpersoonlijk aan boord. Ze kwam met een peloton politieagenten om de mensensmokkelaar in te rekenen en het schip grondig te onderzoeken. Erica van Lente maakte na afloop de opbrengst van de avond bekend. Dit bedrag is tijdens de gezellige afterparty nog verhoogd tot 1626 euro Iedereen mocht gratis of tegen een fooi nippen van het spannende drankje absint van Cathelijne. Het was nog lang prettig onrustig in Dalfsen.

Lees ook

Rode Kruis collecteweek

REGIO – Deze week is het de collecteweek van het Rode Kruis. Met een gift …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.