Home / / Bouw sociale huurwoningen Nieuwleusen officieel van start

Bouw sociale huurwoningen Nieuwleusen officieel van start

NIEUWLEUSEN – Op donderdag 7 maart is de bouw van 25 sociale huurwoningen in de wijk Westerbouwlanden in Nieuwleusen officieel gestart. Wethouder André Schuurman, directeur Robert Waarsing van Woonstichting VechtHorst en directeur Arjan Berends van bouwbedrijf Salverda plaatsten een betonnen vloerplaat.

De woningen zijn de eerste gasloze sociale huurwoningen in Nieuwleusen. De woningen zijn bedoeld voor een of twee personen en kleine gezinnen. Men verwacht ze in het najaar te kunnen aanbieden. Met de bouw van deze 25 woningen worden goede stappen gemaakt om tegemoet te komen aan de woonwensen van de inwoners. De nieuwe woningen zijn onderdeel van de afspraak tussen de gemeente en VechtHorst om tot en met 2020 170 sociale huurwoningen bij te bouwen.
De nieuwe woningen krijgen geen gasaansluiting. Alle apparatuur in de woningen werkt straks op elektriciteit. Bovendien zijn de woningen heel duurzaam; ze hebben daardoor lage energie- en onderhoudskosten. Ook krijgen alle woningen zonnepanelen en extra goede isolatie.

Lees ook

Ingezonden: ‘Er was eens…. een stadje aan de Vecht’

“Op het eerste gezicht gezellig, knus, gemoedelijk. Ware het niet dat de Vechtkade het stadje …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.