Home / / Bonte carnavalsstoet door Piepenplas

Bonte carnavalsstoet door Piepenplas

VILSTERTEN – Ondanks het natte, grauwe weer kwamen afgelopen zondag honderden mensen naar de traditionele carnavalsoptocht in het Piepenplasdorp (Vilsteren). Onder aanvoering van Prins Hendriks de II en Jeugdprins Joeksboy startte daar de bonte stoet om half twee voor drie rondjes om de kerk.

De toeschouwers zagen weer een schitterende optocht voorbijtrekken waarin vele wagenbouwers en loopgroepen zich van hun beste kant lieten zien met prachtige gekleurde creaties. De prijzen voor de grote wagens gingen dit jaar naar Net op tiet (1e), De Vlierhoekers (2e) en De Veenkruiers (3e). Bij de grote groepen ging de eerste prijs naar de De Gravendijk.
Na de optocht konden de feestgangers verder feesten in een heerlijk verwarmde en compleet vernieuwde tent. Al met al kan Vilsteren tevreden terugkijken op een prachtig carnavalsweekend, waarin zowel jong als oud aan haar trekken is gekomen.
Het festijn, dat dit jaar zijn vijftigste editie beleefde, heeft in totaal ongeveer vierduizend bezoekers getrokken.

www.piepenplas.nl

Foto: Leo van den Berg

Lees ook

Vechtdal Wonen en Vitaal Vechtdal bundelen de krachten

OMMEN – Woningstichting Vechtdal Wonen sluit zich aan bij Vitaal Vechtdal. Vitaal Vechtdal is een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.